Чеченският лидер Рамзан Кадиров обяви днес в Telegram, че заслужава

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров обяви днес в Telegram, че заслужава
Коментари Харесай

Кадиров поиска дълга почивка и отново разпали спекулации, че се оттегля

Чеченският водач Рамзан Кадиров разгласи през днешния ден в Telegram, че заслужава да си вземе " неопределена и дълга " отмора от поста си. Това провокира спекулации дали той обмисля съществено да се отдръпна или търси някаква услуга от Кремъл , заяви Радио " Свободна Европа ".

45-годишният Кадиров ръководи Чечня с желязна ръка от 2007 година Той е най-дълго управлявалият водач на съветския район.

" Осъзнах, че съм на позицията си отдавна, сподели той във видео изказване, изпълнено със смях. Мисля, че пристигна моето време да напусна властта. "

Не е ясно какво ще направи Кадиров, който е една от най-влиятелните фигури в Русия, в случай че се отдръпна. Той поддържа близки връзки с съветския президент Владимир Путин, като се среща постоянно с водача на Кремъл. За последно двамата се срещнаха на 5 август в Сочи.

Кадиров е правил сходни мнения в предишното, единствено с цел да остане на поста си, повдигайки въпроси дали непредвиденото му изказване е било трик.
 Кадиров спря отпуските в армията и службите за сигурност поради войната в Украйна
Кадиров спря отпуските в армията и службите за сигурност поради войната в Украйна

Мерки за стягане на дисциплината

Но анализатори споделиха, че моментът на това изказване, приближаващ на фона на най-голямата война в Европа след Втората международна война , е необикновен.

Кадиров изигра значима роля в насърчаването на войната на Русия в Украйна и нае бойци, с цел да се бият дружно с съветските войски, които претърпяха тежки загуби в Украйна.

По време на неговото ръководство районът е упрекван в всеобщи нарушавания на човешките права, в това число против хора, обвинени в хомосексуалност. Той е упрекнат в поръчване на политически убийства на съперници, живеещи в Европа.
 В Чечня гейове няма, твърди още веднъж Кадиров
В Чечня гейове няма, твърди още веднъж Кадиров

Отрича обвиняванията в репресии против хомосексуалисти

Кадиров оказа помощ за събирането на бойци за войната в Украйна, до момента в който Кремъл е изправен пред проблеми с работната мощ, което евентуално му дава прочут лост.

Съобщава се, че през март Кадиров е пътувал до Украйна, където се счита, че членовете на неговата калена в борби милиция се бият дружно с постоянните съветски сили.
 Украйна упрекна Рамзан Кадиров във военни закононарушения
Украйна упрекна Рамзан Кадиров във военни закононарушения

Обвинени са и двама негови подчинени

По това време телевизионният канал, следен от администрацията на Кадиров в Чечня, разгласява видео в приложението за известия Telegram на 13 март, в което се споделя, че Кадиров е в Украйна, само че не се показва точното му местоположение или по кое време е направено видеото.

Няма без значение удостоверение на това изказване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР