Чеченският лидер Рамзан Кадиров коментира обстойно демарша на Евгений Пригожин

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров коментира обстойно демарша на Евгений Пригожин
Коментари Харесай

Кадиров се врече във вярност на Путин, отново

Чеченският водач Рамзан Кадиров разяснява обширно демарша на Евгений Пригожин и ЧВК " Вагнер " в своя телеграфен канал. Според чеченския водач протичащото се е, " нож в гърба " и " изменничество ".

Кадиров декларира, че доста пъти е предупреждавал, че войната не е време, в което да се показват персонални искания и да се " вземат решение конфликти в нашия гръб ", съобщи РБК.

" Домашният фронт постоянно би трябвало да бъде спокоен и сигурен. Представете си по какъв начин се усещат в този момент момчетата в окопите, с врага в лицето и подлото премеждие зад тила им. Става дума за непоклатимост, за държавно единение, за сигурност на жителите. Историята демонстрира, че сходни дейности могат да доведат до кървави последствия. "

Кадиров декларира, че " изцяло поддържа всяка дума " от " Въстанието би трябвало да бъде потушено и в случай че за задачата би трябвало да се вземат строги ограничения, ние сме подготвени! " - написа той.
 Путин взема ограничения против Пригожин
Путин взема ограничения против Пригожин

В Москва са прекратени връзките, а в Ростовска област армията е в бойна подготвеност

Кадиров и Пригожин се намират от дълго време в единоборство, като на няколко пъти по време на " специфичната военна интервенция " на Русия изпадат в открити словесни конфликти, само че съумяват да се помирят. Спорно е присъединяване на чеченските отряди във войната против Украйна. Ако при започване на офанзивата към Киев се показваха редица известия за дейности на бойците от Чечня, още през лятото на предходната година стана ясно, че главните настъпателни дейности се организират от постоянната войска и ЧВК " Вагнер ", а чеченските отряди бяха посочени на първо място като употребявани като наказателни групи за определяне на дисциплинираност измежду самите съветски войски.

Особено с акцента върху офанзивата на Бахмут тази зима, Рамзан Кадиров и чеченските отряди бяха изцяло затъмнени, в това число и съветското осведомително пространство. С изключение на премиите, които понякога

След редица постове чеченският водач съобщи, че бойците му " са навлезли в зона на напрежение " и че " протестът би трябвало да бъде сподавен ".

" Това, което се случва, не е ултиматум към Министерството на защитата. То е предизвикателство към страната и против това предизвикателство е належащо да се обединят всички към националния водач: военните, силите за сигурност, губернаторите, цивилното население. Военнослужещи от Министерството на защитата и Федералната работа за защита на Чеченската република към този момент са отишли в зоните на напрежение ", съобщи Кадиров.
 Кадиров подготвен да размени Пригожин в Бахмут
Кадиров подготвен да размени Пригожин в Бахмут

След опасността, че " Вагнер " се изтегля
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР