Чеченският лидер Рамзан Кадиров е тежко болен и е в

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров е тежко болен и е в
Коментари Харесай

Рамзан Кадиров е в критично състояние, отива да се лекува в Обединените арабски емирства

Чеченският водач Рамзан Кадиров е тежко болен и е в сериозно положение. Информацията, която от няколко дни циркулира в обществените мрежи, бе доказана от представителят на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) Андрий Юсов.

Според него Кадиров е имал здравословни проблеми, които са се влошили.

Чеченският водач бил болен отдавна, само че през последните дни положението му внезапно се е влошило, написа " Киев Индипендънт ".

" За тези, които се утешават с вярата, че съм неизлечимо болен, скърбя, че ви отчайвам ", съобщи Кадиров тогава.

Според чеченски източници Кадиров е в кома от няколко дни и би трябвало да бъде прехвълен от Чечения в Обединените арабски емирства, с цел да се лекува.

Кадиров е корав покровител на Владимир Путин, а чеченските войски, известни като " кадировците ", водят война на страната на Русия във войната с Украйна.

Кадиров пое властта в Чечения след гибелта на татко си Ахмат Кадиров, който първо воюваше с Русия, а по-късно се закле във честност на Путин и бе погубен от сънародниците си.

Точно преди 7 месеца, командирът на специфичните сили на чеченската войска „ Ахмат “ Апти Алаудинов бе токсичен. Затова заяви самият Кадиров в телеграм: „ Приятели, нашият безценен брат, Героят на Русия, помощникът на ръководителя на Чеченската република, командирът на специфичните елементи „ Ахмат “ и заместник-командир на 2-ри армейски корпус Апти Алаудинов беше токсичен преди няколко дни. “

На 8 февруари адютантът на командира на специфичните елементи " Ахмат " получил пощенски плик, който бил обработен с отровно вещество. Самият Алаудинов се досетил по особената миризма и незабавно по-късно измил ръцете си и носната си празнина. Същото създали и останалите, които имали някакъв допир с писмото.

Очевидно положението му не е било положително, тъй като той бе откаран в московска клиника. Изписан при започване на март, Алаудинов се завърна в зоната на „ специфичната интервенция ” и разгласи, че не се е възстановил изцяло. След което изрази учудването си, че към момента не е формирано следствие за покушението.

В западни и съветски медии тогава се обсъждаха две вероятни версии. Или, че е „ поръчан ” от свои доближени или е станал жертва на спецоперация на украинското разузнаване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР