Чеченският лидер и съюзник на руския президент Владимир Путин Рамзан

...
Чеченският лидер и съюзник на руския президент Владимир Путин Рамзан
Коментари Харесай

Рамзан Кадиров твърди, че при украински обстрел са загинали 23 чеченски бойци

Чеченският водач и съдружник на съветския президент Владимир Путин Рамзан Кадиров заяви, че при украински обстрел по-рано тази седмица са починали 23 от бойците му, а 58 са били ранени , съобщи Ройтерс.

В обява в обществената мрежа Телеграм Кадиров прецизира, че това се е случило в южната област Херсон.

" Всички избавителни действия на мястото са приключени, има финален лист на починалите и ранените - 23 бойци са убити и 58 ранени ", уточни той.

Съобщението му е извънредно поради обстоятелството, че от началото на войната проруските сили рядко признават претърпяването на обилни загуби на бойното поле, отбелязва Ройтерс.

Кадиров, който ръководи самостоятелната мюсюлманска република в Южна Русия Чечения, се самоопределя като пехотинец на Путин и споделя, че е изпратил контингент от хиляди чеченски бойци за присъединяване във войната.

" Да, нашите загуби в ранните часове на деня бяха огромни, само че чеченците вземат участие в джихад и в случай че им е съдено да паднат в свещената война, това е чест и огромна наслада за всеки същински мохамеданин " , съобщи Кадиров.

След нападението чеченските сили започнаха ответна офанзива и убиха към 70 украинци, добави той . Изнесените от него данни не могат да бъдат тествани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР