Че джинджифилът е супер растение, няма спор. Всеки, който е

...
Че джинджифилът е супер растение, няма спор. Всеки, който е
Коментари Харесай

Далеч не е само при настинка: Джинджифилът и неговите неподозирани ползи за здравето

Че джинджифилът е супер растение, няма спор. Всеки, който е борил грип с него, може да го удостовери. Джинджифилът е и неразделна част от обичани храни - суши, индийско, коледни сладки. Но неговите изгоди не се изчерпват единствено до това. 

Джинджифилът съдържа 12 типа антиоксиданти, които го вършат наложителна част от всеки здравословен живот и режим на хранене. Той съдържа витамин С, фосфор, желязо и тн. Независимо дали ще го прибавите просто по този начин към чая си, или ще го хапвате, представяме ви някои по-малко известни изгоди от джинджифила.

Виж още: Няма спор: Омега 3 е жизненоважна добавка! Но по какъв начин да си я набавим елементарно, вкусно и без хапчета?

Естествено болкоуспокояващо

Джинджифилът може да облекчи болките в ставите и мускулите. Проучване даже демонстрира, че пациенти с остеопороа изпитват по-малко болки, в случай че одобряват постоянно джинджифил. Ако имате мощно главоболие, пробвайте да хапвате корен от растението.

Виж още: Считаме ги за боклук, само че в действителност са супер храни! Защо да не хвърляте тези артикули?

Превенция на заболяването на Алцхаймер

Много изследвания демонстрират, че джинджифилът оказва помощ за запазването на мозъчните кафези в положително здраве. Други пък са безапелационни, че джинджифилът работи добре на паметта и усъвършенства времето ни за реакция.

Виж още: Как да разберем, че не ни доближава витамин C

Спира гаденето

Коренът от джинджифил се употребява от епохи при пътувания по вода. Причината за това е, че той подтиска гаденето. Това може да се приложи сполучливо и при пътешестване по въздух. Бременните дами също могат да пробват да угнетен утринното гадене с джинджифил.

Виж още: Скир – потребен, апетитен и много диетичен, само че какво би трябвало да знаем за него

При менструални крампи

Джинджифилът е чудесна предварителна защита и по време на цикъл при дамите, защото се оправя с крампите. Проучване демонстрира, че дами, които са добавяли джинджифил на прахуляк към дневното си меню в първите три дни на цикъла си, изпитват по-слаби болки спрямо месеци, в които не одобряват джинджифил.

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР