Частният сектор на британската икономика се е свил с по-бърз

...
Частният сектор на британската икономика се е свил с по-бърз
Коментари Харесай

Частният сектор на британската икономика се е свил по-бързо от очакваното


Частният бранш на английската стопанска система се е свил с по-бърз от упования ритъм през октомври, което се дължи най-много на влошената обстановка в бранша на услугите. Това се показва в авансово изследване на данните от " Стандард енд Пуърс глоубъл " (S&P Global), оповестено през днешния ден и представено от Българска телеграфна агенция.

Композитният показател на мениджърите по доставките (PMI), който комбинира производството и услугите, е намалял до 21-месечен най-малко от 47,2 пункта по отношение на 49,1 пункта през септември. Икономисти предвидиха резултат от 48,1 пункта.

Всеки индикатор под 50 пункта свидетелства за спад в икономическата активност. 

Индексът за бизнес интензивността в бранша на услугите се намалил до 47,5 пункта по отношение на 50 пункта през септември, което е най-бързият спад от януари 2021 година Икономистите чакаха непретенциозен спад  до 49,6 пункта.

Индексът за интензивността в промишления бранш е намалял до 45,8 пункта по отношение на 48,5 пункта през предходния месец. Икономистите чакаха резултат от 48 пункта. Последният резултат бележи 29-месечен най-малко.

Новите поръчки са се намалили с най-бързия си ритъм от януари 2021 година, отразявайки все множеството знаци за понижаване на търсенето. Това постоянно се приписва на доста намаляване на доверието на бизнеса и потребителите през последните месеци, съгласно изследването.

" Повишената политическа и икономическа неустановеност е  довела де до невъобразим от международната финансова рецесия през 2009 година спад на нивото на икономическата активност, в случай че се изключат месеците на локдауни поради пандемията ", сподели основният икономист в " Стандард енд Пуърс глоубъл маркет интелиджънс " (S&P Global Market Intelligence) Крис Уилямсън.

" По тази причина брутният вътрешен артикул сигурно ще се намали през четвъртото тримесечие след евентуално редуциране през третото тримесечие, което значи, че Англия е в криза ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР