Частните лечебни заведения трябва да провеждат обществените поръчки. Това заяви

...
Частните лечебни заведения трябва да провеждат обществените поръчки. Това заяви
Коментари Харесай

Проф. Хинков след разследване на bTV: Частните болници трябва да работят по ЗОП

Частните лечебни заведения би трябвало да организират публичните поръчки. Това съобщи здравният министър проф. Христо Хинков във връзка разкритията на bTV за цените на онколекарствата.

Разследването на Мария Ванкова демонстрира, че НЗОК заплаща онколекарствата на разнообразни цени за другите лечебни заведения, като от време на време разликата е 28 пъти.

Може ли НЗОК да заплаща 100 млн. лева по-малко за онкомедикаменти на година

Стана ясно също по този начин, че законодателните промени, които могат да решат казуса, „ катастрофират “ на няколко пъти в Народното събрание.

„ Частните лечебни заведения не организират такива публични поръчки и това беше снето от Народното събрание, т.е. би трябвало да питате депутатите , за какво частните лечебни заведения не зареждат медикаменти по Закон за обществените поръчки. Питайте хората в здравната комисия, питайте тези, които дават отговор за опазването на здравето в Народното събрание “, изясни проф. Христо Хинков.

Гледайте кино лентата на Мария Ванкова в bTV Репортерите на 27 януари след централната емисия вести

„ Аз съм безапелационен, че е заслужено частните лечебни заведения, които също оперират с публични запаси и медикаментите се заплащат от НЗОК, да организират публични поръчки. Така се понижава цената. Но в тази ситуация евентуално става дума за лобизъм “, сподели още здравният министър.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР