Частни стопани продават гори на държавата, съобщи БНТ, позовавайки се

...
Частни стопани продават гори на държавата, съобщи БНТ, позовавайки се
Коментари Харесай

Частни собственици продават гори на държавата

Частни стопани продават гори на страната, заяви Българска национална телевизия, базирайки се на земеделското министерство.

Припомняме, че преди 2 седмици беше оповестена акция по изкупуване на частни гори у нас.

Целта е към държавните гори да се причислят дребни горски парцели, които не могат да бъдат обслужвани и поддържани в положително положение от сегашните им притежатели.

Кампания по изкупуване на гори страната се прави за повторно. Първата беше преди 3 години и тогава бяха подписани покупко-продажби за близо 130 парцела на стойност 600 хиляди лв..

В актуалната акция има нови правила, като едно от тях е, че един притежател не може да продава повече от 50 декара гори.

В Североизточна България при предходните покупко-продажби декар гори се е продавал сред 250 и 700 лв. според от типа и възрастта им.

Единствено физически лица ще могат да продават гори на страната. По закон горските предприятия нямат право да закупуват гори, благосъстоятелност на общини, юридически организации и сдружения.

Заявления за продажба на гори могат да се подават в шестте горски предприятия у нас доникъде на януари, следващата година. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР