Частната компания Спейс екс“ обяви, че е подписала договор с

...
Частната компания Спейс екс“ обяви, че е подписала договор с
Коментари Харесай

Спейс екс“ подписа с турист за полет около Луната

Частната компания „ Спейс екс “ разгласи, че е подписала контракт с първия си екскурзиант за полет към Луната, който ще бъде изстрелян с ракетата ѝ „ Голям Фалкон “, съобщи организация Франс прес.

„ Спейс екс “ подписа с първия в света частен пасажер за полет към Луната с нашата ракета “, написа компанията в Туитър. Според нея това е значима стъпка, която ще разреши на елементарните хора, имащи фантазия да пътуват в Космоса, да я осъществят.

„ Спейс екс “ не разкри повече елементи, само че даде обещание повече информация в понеделник.

Не за първи път компанията, която е ръководена от Илон Мъск - началник на компанията за произвеждане на електрически автомобили „ Тесла “, приказва за проектите си да изпрати туристи към Луната.

През февруари 2017 година „ Спейс екс “ разгласи, че ще изпрати първите двама галактически туристи към естествения сателит на Земята в края на 2018 година

Този проект предвиждаше те да са в пътнически транспортен съд „ Дракон “, сходен на товарния, с който компанията постоянно доставя товари на Международната галактическа станция. Изстрелването бе планувано с ракета „ Фалкон хеви “.

Но в последните месеци „ Спейс екс “ мълчи за този проект.

За финален път човек е бил на Луната с последната задача „ Аполо “ през 1972 година Първи на спътника стъпиха US астронавтите Нийл Армстронг и Бъз Олдрин през 1969 година

Само 24 души до момента са стъпвали на Луната, показва Агенция Франс Прес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР