Частната китайска компания Tailan New Energy представи съвсем нов тип

...
Частната китайска компания Tailan New Energy представи съвсем нов тип
Коментари Харесай

Сериозен рекорд: представиха батерия с твърд електролит и плътност на енергията 720 ватчаса на килограм

Частната китайска компания Tailan New Energy показа напълно нов вид литиева батерия с корав електролит. Тя е предопределена за електрическите автомобили и показва енергийна компактност, която е два пъти по-голяма от тази на другите акумулатори в този сегмент. Може би в напълно близко бъдеще ще забележим появяването на китайски електрически леки коли с пробег от към 2000 км. С едно зареждане.

Tailan New Energy, известна още като Talent New Energy, е учредена през 2018 година, както се споделя в формалния уеб уебсайт на компанията. Тя е основана от „ инженери с опит в създаването на литиеви акумулатори и екип от специалисти по индустриално развитие„. Тяхната цел е „ софтуерно развиване и индустриализация на нови твърдотелни акумулатори и основни материали за литиевите батерии„. През 2023 година компанията е класирана измежду петте водачи в производството на електрически транспортни средства.

Наскоро стартъпът разкри техническите характерности на най-новата си разработка – първообраз на нова твърдотелна батерия, написа Electrek. Според прессъобщението батерията е счупила по едно и също време няколко върха в своя клас. Съвсем скоро можем да чакаме на пазара електрически автомобили с повишен пробег.

Технологичният пробив се дължи на свръхтънките и плътни композитни твърди електролити, капацитивните материали за катода и анода и интегрирания развой на формоване. Всички тези фактори са довели до литиево-метална клетка с потенциал 120 A*h. Tailan твърди, че тяхната батерия е сложила нов връх в промишлеността във връзка с енергийната компактност и потенциала за зареждане.

Прототипът има енергийна компактност от 720 Wh/kg. Това е най-малко два пъти повече от другите акумулатори, които се създават за леките електрически автомобили в Китай. Така да вземем за пример батериите WeLion за NIO дават обещание пробег от над 1000 км, а плътността им е 360 Wh.

„ Tailan New Energy е подобрила подвижността на заредените частици в катода посредством създаване на ефикасна мрежа за транспорт на йоните и електроните. Тя е употребила гъвкави материали лично произвеждане, за ефикасното понижаване на общото противодействие. Както и за възстановяване на стабилността на повърхнините “, се споделя в прессъобщението. – Това доста усъвършенства цялостната продуктивност на батерията и би трябвало дефинитивно да реши проблемите с софтуерния живот и сигурността, присъщи на обичайните литиево-йонни акумулатори “.

Компанията не разгласи съответни периоди за започване на всеобщото произвеждане на твърдотелната батерия за електрически автомобили, само че съобщи, че последното потомство на батерията изцяло дава отговор на условията на автомобилната промишленост.

Миналата есен Toyota разгласи, че на пилотна поточна линия създава твърдотелни акумулатори със същата скорост като стандартните акумулатори. Тези твърдотелни акумулатори с корав електролит и бързо зареждане обезпечават пробег до 1200 км. Те са основен миг в тактиката на Toyota, която й оказва помощ да навакса изоставането си от съперниците на пазара на електрически автомобили.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР