Частната групировка Вагнер“ е поела контрол над всички военни обекти

...
Частната групировка Вагнер“ е поела контрол над всички военни обекти
Коментари Харесай

„Авантюра и удар в гърба“: Путин обвини Пригожин в предателство и заплаши с жестоки наказания

Частната формация „ Вагнер “ е поела надзор над всички военни обекти в Ростов на Дон. Това съобщи водачът ѝ Евгений Пригожин във видео, в което твърди, че се намира във боен щаб в съветския град. В него декларира, че в случай че военният министър Сергей Шойгу шеф щабът на армията, Валерий Герасимов, не се явят в града, „ Вагнер “ ще поеме към Москва.

Междувременно президентът на Русия Владимир Путин дефинира дейностите на шефа на ЧВК „ Вагнер “ Евгений Пригожин като „ бунт и случка “, оповестяват съветските медии, представени от БГНЕС.

„ Прекомерните упоритости доведоха до изменничество. Предателство и измяна “, стартира своето изключително послание Путин.

„ Русия води своята най-тежка борба за своето бъдеще. Срещу Руската федерация е ориентирана цялата военна и осведомителна машина на Запада “, съобщи съветският президент. Той акцентира, че страната му ще преодолее „ всички тествания и ще станем още по-силни “.

Путин прикани всички, които са въвлечени във въоръжения бунт, да прекратят присъединяване си в него . „ Всякакви разпри в интервала на специфичната интервенция би трябвало да бъдат прекъснати “, сподели съветският президент.

„ Всяването на всевъзможен ужас е смъртоносна опасност. Нашите дейности ще бъдат брутални “, съобщи още Владимир Путин в своето послание.

Армията и правоохранителните органи са получили нужните разпоредби, увери той и заплаши, че „ всеки, който умишлено е поел по пътя на измяната, шантажа и е подготвял въоръжения бунт, ще понесе своето неизбежно наказване “.

„ Всички отговорни в опита за бунт ще дават отговор пред закона и народа “, предизвести Путин.

Според Пригожин наемниците са минали границата от Украйна и са стигнали до Ростов. На фрагменти в обществените мрежи в съветския град се вижда военна техника. Чува се и пукотевица. Губернаторът на Ростовска област прикани жителите да излизат от домовете си единствено при нужда.

Русия заведе дело за апел към въоръжен протест против Евгений Пригожин поради изказванията му, че по разпореждане на военния министър Сергей Шойгу съветската войска е умъртвила „ огромен брой “ наемници , откакто нанесла удари против тилови лагери.

Смятаният за непосредствен до Путин олигарх съобщи, че той и хората му ще унищожат всеки, който застане на пътя им. Той отхвърли да става дума за боен прелом и назова дейностите на частната формация „ марш на справедливостта “.
Съветът на командирите на „ Вагнер “ реши – злото във военното управление би трябвало да бъде спряно. Те подценяват живота на бойците. Забравиха думата „ правдивост “, само че ние ще я напомним.
Евгений Пригожин, водач на „ Вагнер “

От съветското военно министерство обявиха, че изказванията на водача на „ Вагнер “ са „ погрешни “. Руските държавни малките екрани прекъснаха стратегиите си, с цел да оповестят за реакцията на управляващите в Москва.Федералната работа за сигурност прикани бойците да не извършват заповедите на Пригожин, и даже противоположното – да оказват помощ за задържането му.

А съветски военни генерали предизвестиха наемниците да не работят против армията на Москва и да се подчиняват на Владимир Путин.
Призовавам ви да спрете в този момент. Въоръжените сили не са и няма да употребяват никакви оръжия против вас. Последното нещо, от което се нуждаем в този момент, е революция в страната. Променете решението си.
Владимир Алексеев, зам.-началник на ГРУ

След мненията на Пригожин Москва ускори ограниченията за сигурност. В региона на Кремъл се оповестява за патрулиращи военни и полиция. Магистралата, която свързва града с Ростов, беше затворена. Там е изпратен съветски боен ескорт.

Междувременно от украинското министерство на защитата разясниха обстановката с думите: „ Ние следим. “
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР