Частна улица се появи изненадващо близо до известния паметник на

...
Частна улица се появи изненадващо близо до известния паметник на
Коментари Харесай

Частна улица изникна край паметника на Копривките

Частна улица се появи изненадващо покрай известния монумент на Копривките. Собственикът на вила сложил железна преграда и надпис: „ Частна улица. Забранено прекосяването на МПС ”. Също по този начин и скоба против паркиране. Преградата е направена с подръчни средства - водопроводни тръби и синджир. Всичко се случило малко след 9 септември и събора на Българска социалистическа партия, който обичайно се организира на поляните до монумента, твърди Иван Божков. Преди време там различен частник предяви искания за част от поляната, на която са ситуирани паметни знаци на убити партизани.

Няколко пъти изпращах сигнали до Община Куклен, само че досега няма реакция ”, съобщи пред " Марица " Божков. Той твърди, че направеното е върху общинска благосъстоятелност и лимитира достъпа му до неговия парцел.

По сигнал на „ Марица ” от администрацията на община Куклен направиха инспекция на място. Оттам обясниха, че при инспекцията фактически са разкрили сложени ограждения и антипаркинг скоба.

„ Няма данни община Куклен да е издавала позволение за това. Изготвя се констативен акт и ще бъдат подхванати нужните дейности съгласно Закона за устройство на територията, в случай че има открито нарушаване ”, сподели зам.-кметът Христо Божинов.

На място има алея общинска благосъстоятелност, само че и пътека - частна благосъстоятелност. Предстои да се открият границите, посочи Божинов. И добави, че в Подробен устройствен план, юридически обратно в годините, съществува алея към метър и двадесет, която е общинска благосъстоятелност. Непосредствено до нея обаче има частен път, който върви по границите на тази алея. Затова е нужна обстойна инспекция. От община Куклен се надяват, че до вторник ще имат изясненост за обстановката - частна или общинска благосъстоятелност е заграденото.

Трябва да е ясно обаче, че сега тече развой в Административен съд против издадено от община Куклен позволение за градеж и защото тези ограждения са част от цялостния строителен развой, ние сме длъжни да осведомяваме правосъдните органи за зародилите нови условия и обстоятелства, обясниха от администрацията на Куклен.

Божинов съобщи, че не е разкрил в администрацията сигнал от Иван Божков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР