Частна сграда, построена до кръстовището на бул. Шести септември и

...
Частна сграда, построена до кръстовището на бул. Шести септември и
Коментари Харесай

Ново 20: Частник спъна ремонта на бул. Шести септември

Частна постройка, издигната до кръстовището на бул. " Шести септември " и ул. " Владая " наоколо до хипермаркет " Мосю Бриколаж ", спъна реконструкцията на трасето в тази част на пътя. Това е следващият препъникамък при ремонтите на трите булеварда с 30-милионния заем от Европейската банка. Строителите от " Щрабаг " възнамеряваха да завършат " Шести септември " до края на годината, само че очевидно ще би трябвало да пренасочват машините си на различен обект.

" Земята е общинска, а постройката е била продадена преди години на частно лице, което е обжалвало в съда заповедта за премахването ", заяви през вчерашния ден кметът Иван Тотев. Първата правосъдна инстанция е удостоверила разпореждането на община Пловдив, само че притежателят на постройката е обжалвал решението пред Върховен административен съд. До този миг няма планувано дело, добави кметът.

По план кръстовището би трябвало да е кръгово, което планува неговото разширение, и проблематичният парцел попада тъкмо в кръга. В постройката беше оголен пункт за годишни механически прегледи на коли, само че от известно време той не работи. Съседи описаха през вчерашния ден, че притежателят е преместил пункта на друго място и умерено чака решението на съда.

Пречката с построяването на кръговото кръстовище на бул. " Шести септември " и " Владая " е една от аргументите градоначалникът да изиска удължение на периода за усвояването на 30-милионния заем от Европейска банка за възстановяване и развитие, контрактуван за ремонт на три булеварда и строителството на бул. " Северен ". Както " Марица " към този момент писа, Тотев предлага крайният период за реализацията на плана за пътната инфраструктура да бъде 24 октомври 2019 година Общинският съвет ще преглежда отчета на сесията в четвъртък. В него са посочени и други причини - археологическите разкопки са забавили реконструкцията на Коматевско шосе, а на бул. " Северен ", чийто градеж стартира с девет месеца забавяне, внезапно са изскочили осем частни парцела, които общината е пропуснала да отчужди навреме.

Иван Тотев акцентира през вчерашния ден, че удължаването на крайния период до 24 октомври 2019 година касае цялото съглашение с Европейска банка за възстановяване и развитие, а не обособените булеварди. Ремонтите на Коматевско шосе и " Руски " би трябвало да приключат до 2018 година В момента, в който се асфалтира бул. " Шести септември ", по него ще бъде пуснато придвижването, макар че кръговото кръстовище няма по какъв начин да бъде приключено, до момента в който съдът не се произнесе дефинитивно.

През лятото следващата година ще бъде приключен вторият стадий от бул. " Васил Априлов " сред ул. " Войнишка популярност " и бул. " Шести септември ", където е паваж, предвижда кметът. Ремонтът на този бул. ще се извършва със лични средства на общината.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР