Частна руска компания е предоставила между 800 и 1200 наемници

...
Частна руска компания е предоставила между 800 и 1200 наемници
Коментари Харесай

Руска компания е осигурила стотици наемници в подкрепа на Хафтар

Частна съветска компания е предоставила сред 800 и 1200 наемници в поддръжка на офанзивата на либийския пълководец Халифа Хафтар, чиито сили се опитваха да завладяват столицата Триполи повече от година, съобщи AP, като цитира отчет на Организация на обединените нации.

Екипът от специалисти на Организация на обединените нации, следящи използването на глобите против Либия, декларира в отчет, до който организация е получила достъп, че наемниците от групата " Вагнер " се занимавали със профилирани военни действия, в това число ориентиране на артилерийски и въздушни удари, експертни контрамерки против електронна война и действия като снайперистки екипи. Тяхното разполагане на процедура е нараснало силите на Хафтар, декларират специалистите.

Либия е обхваната от революция от 2011 година, когато беше свален диктатора Муамар Кадафи. След това страната се раздели сред съперничещи си групи в източната и западната част. Офанзивата на Хафтар е подкрепяна от Франция, Русия, Йордания, ОАЕ и други основни арабски страни. Подкрепяното от Организация на обединените нации държавно управление в Триполи има поддръжката на Турция, Италия и Катар. То употребява и наемници в битката си да отбрани столицата. Наемници, най-вече ветерани от войната в Либия, в този момент се бият и на двете страни и усложняват към този момент комплицирания спор, съобщи Dir.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР