Частичното възстановяване на въздушния трафик между Русия и Египет, ОАЕ

...
Частичното възстановяване на въздушния трафик между Русия и Египет, ОАЕ
Коментари Харесай

Отвързаха ги: Руските туристи юруш в чужбина

Частичното възобновяване на въздушния трафик сред Русия и Египет, ОАЕ и Малдивите въодушеви локалните туристи: те се интересуват интензивно от обиколки до нови дестинации. Но туроператорите, които са почнали да образуват предложения въз основата на постоянни полети, се притесняват, че пасажерите могат да бъдат възпрепятствани от нарасналата цена на полета. Туристическият бизнес чака нарастване на броя на полетите до ОАЕ и появяването в листата на позволените нови дестинации, да вземем за пример Доминиканската република и Куба.

Решението на съветските управляващи да възобновят някои полети до Кайро, Дубай и Малдивите незабавно подтикна туристите: съгласно изчисленията на Level.Travel броят на поръчките за търсене на обиколки до Египет единствено за няколко часа се е нараснал петкратно, до ОАЕ и Малдивите - четири пъти. 

ОАЕ, Египет и Малдивите са известни дестинации за проведен туризъм. По брой изходящи задгранични пътувания на руснаци през последната година ОАЕ е на седмо място: страната са посетили 755,1 хиляди туристи. Египет, дружно с Турция, беше най-популярната дестинация за плажна отмора до края на 2015 година, когато въздушният трафик с страната беше стеснен. Полетите до Кайро се възвърнаха едвам напролет на 2018 година, туроператорите продаваха турове въз основата на постоянни полети, само че заради високата цена търсенето на тях остана лимитирано. В резултат на това, съгласно граничната работа на ФСБ за 2019 година, 30,8 хиляди руснаци са пътували до Египет. Изходящият поток към Малдивите демонстрира постоянен напредък през последните няколко години; през последната година страната са посетили 55,5 хиляди туристи от Руската федерация.

Изпълнителният шеф на " Интурист " Сергей Толчин към момента не счита възобновяването на полетите от голяма важност за туристическия пазар - не е належащо да се приказва за обновяване на всеобщите пътувания. По думите му самолетите ще се пълнят по-вероятно заради служебни и персонални пътувания.

Изпълнителният шеф на Руския съюз на туристическата промишленост Ирина Тюрина обаче увери, че пазарът приема откриването на полети даже в толкоз стеснен формат като положителни вести, което демонстрира началото на възобновяване на изходящия туризъм. Тя е уверена, че туроператорите ще се опитат да формулират предложения за пасажери въз основа на опциите, които се откриха.

Tez Tour разгласи готовността на компанията да образува оферта въз основата на постоянни полети, разчитайки на огромно търсене, обиколките до Египет и Малдивите към този момент са разполагаем за резервация. Компанията добави, че предходната година обиколките до Египет с полет до Кайро и наземните прехвърляния до курортите са били много известни.

Но руснаците, които решат да отидат в ОАЕ, Египет или Малдивите, ще бъдат принудени да се съобразят с рестриктивните мерки: и трите страни изискват негативен PCR тест за COVID-19, който се подава не по-късно от 72 часа преди заминаването. Сертификатът би трябвало да бъде направен на британски език, различен вид би бил нотариално удостоверен превод.

Има опасения, че цената на полета, която внезапно ще се увеличи на фона на огромно търсене и дребен размер на квотите, може да се трансформира в преграда за всеобщите полети в началния стадий. 

Tez Tour настояват, че хотелиерите в доста случаи са подготвени да дадат отстъпки: на Малдивите те доближават 40%, а в Египет - 20%. Източник на " Комерсант " на туристическия пазар прибавя, че бизнесът разчита на разширение на полетните стратегии в ОАЕ и Египет, както и на отваряне на спомагателни страни, по-специално Куба и Доминиканската република, които ще бъдат търсени през зимния сезон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР