Частичното спиране на работата на американското правителство започна да оказва

...
Частичното спиране на работата на американското правителство започна да оказва
Коментари Харесай

Правителството на Тръмп: Ситуацията на границата между САЩ и Мексико е кризисна

Частичното прекъсване на работата на американското държавно управление стартира да оказва негативно влияние върху стопанската система, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Президентът Доналд Тръмп и демократите в Конгреса до момента не са постигнали необикновен триумф в договарянията за прекъсване на парализата, засегнала към 800 000 федерални чиновници, доста от които ще пропуснат своята първа заплата тази седмица и които дължат общо 249 милиона $ месечни ипотечни заплащания, отбелязва американското издание, представено от Българска телеграфна агенция.

Няма признаци парализата да завърши скоро, а Тръмп разгласи, че тази вечер ще направи послание към нацията по отношение на рецесията по южната граница, както я назовава той. Според Белия дом президентът ще пътува до границата тази седмица като част от своите старания да убеди американците в нуждата от построяването на стена.

Безизходицата стартира да оказва негативно влияние върху американците, чийто живот е обиден по един или различен метод от федералното държавно управление. Това е втората по дълготрайност парализа на държавния уред в историята на Съединени американски щати след тази, която стартира през декември 1995 година и завърши след 21 дни, акцентира " Ню Йорк таймс ".

Блокирането на работата на държавното управление, което навлиза в своя 18-и ден, се трансформира в съществено тестване за Тръмп, който в предизборната си акция се представяше като занаятчия на договарянията и сключването на покупко-продажби, само че до момента не е постигнал безусловно никакво съглашение с демократите, разяснява изданието.

Правителството на Тръмп упорства, че обстановката на границата сред Съединени американски щати и Мексико е станала спешна. По този метод то приготвя почвата за вероятно оповестяване на изключително състояние от президента, което би го овластило да построи гранична стена без утвърждението на Конгреса, показва в. " Вашингтон пост ".

Много имиграционни специалисти обаче споделят, че държавното управление преувеличава опасността за сигурността на границата и укрепва данните по заблуждаващи способи или употребявайки откровени неистини, акцентира американското издание.

Тръмп, който е сърдит от отхвърли на демократите да одобряват настояването му за финансиране в размер на 5,7 милиарда $ за стената, счита оповестяването на изключително състояние за изпълним, въпреки и опасен метод за изграждане на част от от дълго време обещаваната от него бариера по границата, споделят висши държавни чиновници, представени от вестника.

Вицепрезидентът Майк Пенс съобщи, че Тръмп към този момент не е взел решение за оповестяване на изключително състояние, само че юристите на Белия дом работят за установяване на разновидностите, с които разполага президентът, и се приготвят за възможни правни спънки.

Подобен ход би могъл да бъде рисковано начинание, което да провокира яростен спор с демократите в Камарата на представителите, където те към този момент имат болшинство, и правосъдни борби. Но съгласно държавни чиновници Тръмп счита, че издаването на декрет може да е належащо поради съпротивата на демократите и символичната мощ на стената за неговите съществени гласоподаватели, написа " Вашингтон пост ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР