Частично бедствено положение е обявено във Враца и Криводол вчера.

...
Частично бедствено положение е обявено във Враца и Криводол вчера.
Коментари Харесай

Частично бедствено положение във Враца и Криводол

Частично бедствено състояние е оповестено във Враца и Криводол през вчерашния ден. Това е станало със Заповед на регионалния шеф на област Враца Георги Митов.

„ На съображение Закона за отбрана при бедствия, е въведен в деяние Областният проект за отбрана при бедствия, в частта „ Наводнения ", прибавят от Областна администрация Враца.

Областният шеф е разпоредил на кметовете на общините Враца и Криводол да провеждат осъществяването на Общинския проект за отбрана при бедствия в частта „ Наводнения " и да уведомят кметовете на кметства за предприемане на ограничения за отбрана на популацията.

Частичното бедствено състояние е поради изобилните превалявания от дъжд и заплахата от преливане на язовири. То е в действие от 21:30 часа на 16 юни 2023 година до 21:30 часа на 19 юни 2023 година

„ Областният съвет за сигурност и щабът за осъществяване на Областния проект за отбрана при бедствия минават в непрестанен режим на работа. Кметовете на общините Враца и Криводол са задължени да дават информация за ситуацията на всеки час на оперативния дежурен при Областния съвет за сигурност ", прибавят от администрацията.

Към момента няма данни за заплаха за популацията.

Областният шеф на Враца Георги Митов съобщи, че във Враца най-тежко е ситуацията в село Лиляче - над 30 къща са наводнени. Там също е оповестено отчасти бедствено състояние. Днес ще стартира изпомпването на водата.

бТВ, „ Тази събота "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР