Частично бедствено положение бе обявено в община Лом. Причината са

...
Частично бедствено положение бе обявено в община Лом. Причината са
Коментари Харесай

Частично бедствено положение бе обявено в община Лом

Частично бедствено състояние бе оповестено в община Лом. Причината са мощните порои поради разрушена инфраструктура. В селата към Монтана вършат равносметка на вредите.

Река Бучка е излязла от коритото си след пороите, наводнила е дворове и изби. В село Студено Буче загубите са за хиляди левове.

" В 2:27 часа през нощта водата пристигна на вълни, внезапно, не беше последователно покачването на равнището ”, сподели пострадалият Йордан, предава Нова телевизия. Той изясни, че преднамерено не са почистили линията, обрисувана от наносите – " ето до каква степен е стигнала водата ”. Придошлите води са развалили инструментите му - дрелки, ъглошлайф, машина за разтрошаване на цимент, оставени в мазето.

Според кмета на село Студено буче Петър Петров най-пострадали са къщите, покрай реката. " Имаме покрай реката къщи, които бяха наводнени - и приземните етажи, и мазетата. Извиках още през нощта, след отдръпването на водата екскаватор, който почисти тази улица, с цел да може да се минава. Асфалтът беше изваден - на средата на улицата. Имаше коли, повлечени от водата. Преместихме ги с багера и към 6:00 часа сутринта започнахме отводняване на мазетата и приземните етажи ”, сподели Петров.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР