Частични изменения на бюджета и финансиране на няколко обекта през

...
Частични изменения на бюджета и финансиране на няколко обекта през
Коментари Харесай

Без допълнителни пари за изграждането на спортни зали и соци...

Частични промени на бюджета и финансиране на няколко обекта през идната година с индексация по към този момент подписаните контракти бяха признати през вчерашния ден на сесията по предложение на зам.-кмета по финанси Величко Родопски.

Съветниците отхвърлиха спомагателни пари за жилищен блок със 74 обществени жилища на ул. „ Владая ” в кв. „ Столипиново ” с претекст, че би трябвало да се ревизират сметките. Строителството е контрактувано преди инфлацията с цена 5,2 млн. лв. без Данък добавена стойност и съвсем е приключено в недодялан тип. Според данните, показани от зам.-кмета Георги Титюков, за окончателното въвеждане в употреба са нужни още 2,3 млн. лв., като от страната са обещани 943 000 лв..

Отпадна спомагателното финансиране и на двете спортни зали за волейбол и баскетбол в регион „ Западен ”, планувано за 2023 година Мотивът на съветниците е, че занапред ще се избира реализатор на социална поръчка. По същата причина локалният парламент би отбой и за бъдещия парк и състезателен комплекс навън на ул. „ Месемврия ” и „ Варшава ” до Колежа. Бюджетът на Община Пловдив ще бъде признат, откакто се утвърди този на страната и тогава ще утвърждава финансовата стратегия. От Община Пловдив обясниха, че тогава още веднъж ще бъде планувано осъществяването на плановете, което продължава следващата година. 

Сред обектите, утвърдени за индексация, е реконструкцията и разширението на ул. „ Даме Груев ”, за която в допълнение ще бъдат дадени 1,5 млн. лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР