Частични избори за кмет на община Вълчи дол ще се

...
Частични избори за кмет на община Вълчи дол ще се
Коментари Харесай

Частични избори за кмет във Вълчи дол

Частични избори за кмет на община Вълчи дол ще се проведат през днешния ден, 9 октомври. Имащите право на глас са към 7400. Жителите на общината ще гласоподават в 25 секции, като в 11 от тях вотът ще е машинен.

Кандидатите са: Преслав Петров от Политическа партия " Свобода ", Георги Тронков от Политическа партия ГЕРБ, Николай Христов от " Възраждане " и Георги Георгиев, повдигнат от Инициативен комитет. Коалиция " Българска социалистическа партия за България " също се е записала за присъединяване във вота, само че не е издигнала претендент.

Припомняме, че до частичните избори се стигна, откакто пълномощията на Георги Тронков като кмет на общината бяха прекъснати предварително с решение на Общинската изборна комисия (ОИК) от 11 юни 2021 година поради спор на ползи. Последва обжалване от негова страна в Административния съд във Варна. През юли същата година съдът отхвърли като неоснователна жалбата на Тронков.

Той апелира решението на варненския съд пред Върховния административен съд, който удостоверява решението на варненските магистрати. На 12 май ЦИК взема решение да предложи на президента на Република България да насрочи непълен избор за кмет на община Вълчи дол, област Варна. На 12 август 2022 година президентът Румен Радев насрочва с декрет частичния избор във Вълчи дол.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР