Части, възли и агрегати за производството на автомобилите от проекта

...
Части, възли и агрегати за производството на автомобилите от проекта
Коментари Харесай

Путинмобилът се оказа руски само наполовина

Части, възли и елементи за производството на колите от плана "Кортеж " ще доставят 147 производители, 74 от които са съветски, излиза наяве от лист със снабдителите, оповестен от осведомителна организация RMS. Едно от основните условия, заложени при оповестяването на амбициозната стратегия за нов автопарк за съветския държавен хайлайф, бе оптималната самостоятелност от задгранични компании, напомня "За Рульом ".

От листата не излиза наяве кой ще доставя оборудването за моторите и автоматизираните скоростни кутии, въпреки в началото да бе оповестено, че те ще се създават от московската компания КАТЕ. Руските компании, които ще доставят поточните линии на "НАМИ-Авто " (съвместно дружество на Централния научноизследователски авто институт на Русия и определената за индустриален сътрудник московска фабрика Sollers), са добре познати снабдители на части за сглобяваните в Русия коли и вторичния пазар.

Стъклата за цивилните версии на Путимобила ще се създават от AGC Glass Russia, която ще се заеме също по този начин с създаването на прожекционния екран и многодиапазонната антена. Известната в родината си "КиК " ще доставя летите джанти, а за гумите дава отговор НТЦ Кама от Нижнекамск.

Сред останалите съветски снабдители са "Русская кожа " (тапицерии), Белебеевский цех "Автонормаль " (пружини), "Автокомпонент " (брони, корпуси на въздушни филтри, контейнер и странични огледала), "Красноярский металлургический цех " (части за шасито и носачи), "Стандартпласт " (шумо- и виброизолация), "Металлопродукция " (подкалникови кори) и други
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР