Частен товарен влак с 32 украински вагона дерайлира в румънския

...
Частен товарен влак с 32 украински вагона дерайлира в румънския
Коментари Харесай

Влак с украинско зърно дерайлира в Румъния, 11 вагона се обърнаха

Частен товарен трен с 32 украински вагона дерайлира в румънския окръг Яш

Инцидентът, при който 11 вагона със зърно изскочиха от релсите, най-вероятно се дължи на неприятното положение на инфраструктурата. Инцидентът е станал през вчерашния ден след обяд, когато трен с тегло 733 тона, теглен от локомотив на GFR – Grup Feroviar Român и с 32 вагона на украинските железници Ukralizniția е излязъл от релсите, написа Club Feroviar. Влакът се е прибирал от пристанището в Констанца, където е бил претрупан със зърно от Украйна. Според първата налична информация дерайлирането е породено от неприятното положение на железопътната инфраструктура в региона, само че е допустима и щета във вагоните. След дерайлирането са счупени и 7 стълба за високо напрежение, съобщи

Припомняме, че Украйна изиска увеличение на потенциала на румънското пристанище Констанца за експорт на зърно, както и поддръжка от страните от Европейски Съюз за запазване на техните територии на украинско зърно, което Киев не може да изнася през Черно море заради блокадата.

„ Искаме потреблението на румънския логистичен потенциал, в това число техническия потенциал на пристанище Констанца, да бъде взето поради за износа на украински селскостопански артикули, в това число зърно, посредством основаване на разполагаем потенциал в румънските пристанища “, сподели украинският заместник-министър на селско стопанство и хранителна политика Маркян Дмитрасевич в тирада пред комисията по земеделие на Европейския парламент.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР