Частен съдебен изпълнител продава имоти на Адлер - МК“ ООД,

...
Частен съдебен изпълнител продава имоти на Адлер - МК“ ООД,
Коментари Харесай

Продават имоти на закъсали фирми

Частен правосъден реализатор продава парцели на „ Адлер - МК “ ООД, а синдик е оповестил на търг индустриалния завод на „ Мария - ММ “ АД. Крайната мярка към двете компании се ползва поради отговорности към банки и данъчни. Производствените мощности на „ Адлер - МК “ и административната им постройка са ситуирани в регион „ Северен “, местността Инджирлийка, на открита повърхност от 21 дка и 5600 кв. м закрита повърхност. Цената, от която ще стартира наддаването за двата парцела, е 2 135 520 лева Ако се яви покупател на търга, новият притежател ще бъде разгласен на 11 октомври.

„ Адлер - МК “ ООД е благосъстоятелност на Светлана Томбакова и синовете <210> Николай и Росен. По данни на Национална агенция за приходите компанията им има отговорности в размер на 1 254 060 лева Заради неуреден заем настрана са запорирани дяловете им в ПроКредит Банк. Компанията е учредена през 1995 година Специализирана е в планиране, създаване и строителство на многофункционални промишлени здания от железни и стоманобетонови структури. Произвежда също фургони с топлоизолационни панели за офис и битови цели. В мощните години на сдружението клиенти са му били Международен панаир Пловдив, новотел " Пловдив ", КЦМ и редица други компании.

Два парцела на „ Мария - ММ “ АД ще се разиграват на скришен търг на 25 септември с начална цена от 3 055 618.00 лева Те са на повърхност от близо 15 дка в Северната индустриална част на Пловдив. „ Мария - ММ “ АД е една от първите частни компании в България, профилирана в произвеждане на мебели за детски градини, както и на корпусна мебел. Основана е също през 1995 година със съдружници Росен Чаталбашев - през днешния ден главен акционер във винзавода в Асеновград, Рафаил Иванов - някогашен шеф на цигарената фабрика в Пловдив преди приватизацията, и Валерий Мирчев. В първите години компанията развиваше огромна активност, в това число и износ на мебели. Постепенно активността <210> затихва, респ. приходите, в резултат на което тя не може да обслужва заеми и други отговорности за над 3,5 млн. лева Има дълг и към данъчните в размер на 2 460 993 лева През 2010 година афишира фалит и несъстоятелност. Три години по-късно е постановена обща забрана и запор върху имуществото. Следващата година по процедура са прекъснати комерсиалната активност и е назначен синдик. През 2014 година, на една и съща дата - 5 август, компанията е оповестена в неплатежоспособност и стартира осребряване и систематизиране на активите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР