Част от украинските бежанци напускат хотелите с по-ниска категория и

...
Част от украинските бежанци напускат хотелите с по-ниска категория и
Коментари Харесай

Част от украинските бежанци във Варненско се местят в по-луксозни хотели

Част от украинските бежанци напущат хотелите с по-ниска категория и отиват в по-луксозните места за настаняване. Това съобщи за радио Варна Преслав Луканов, шеф на двузвезден хотел в курортния комплекс Златни пясъци.

" В момента от това да приютим хора, които бягат от война, се получава един чист туризъм и конкурентната среда не е такава, каквато би трябвало да бъде. Даден украински жител, който е настанен безусловно гратис в двузвезден хотел и вижда опцията да се самонастани в по-висока категория хотел, защото сътрудниците отвориха на първа линия 4 – 5-звездни хотели, взема решение да направи това нещо и никой не може да го спре ", разяснява Луканов.

" От една страна, те не са пандизчии и никой не може да ги задържи в един хотел, само че от друга - това нещо е изцяло неурегулирано нито от институциите в България, нито от нашия отрасъл. Получава се нелоялна конкуренция, само че за разлика от конкуренцията, която би била в сезона, тук тя е изцяло неконтролируема, защото дадения украински жител бива изцяло гратис настанен както при нас, по този начин и в 5-звезден хотел “, добавя Луканов.

Той и сътрудниците му чакат решение от страната, в случай че има някакъв метод украински емигрант, който е настанен в даден хотел или къща за посетители, да бъде стеснен да се мести в други хотели. Луканов изясни още, че през последните дни приливът на бежанци от Украйна фрапантно е намалял.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР