Част от участниците в митинг на каталунските сепаратисти опитаха да

...
Част от участниците в митинг на каталунските сепаратисти опитаха да
Коментари Харесай

Сепаратистите предизвикаха безредици в Барселона

Част от участниците в протест на каталунските сепаратисти пробваха да раздерат полицейския кордон пред локалния парламент в Барселона, съобщи БГНЕС.
Протестиращите против властта в Мадрид стачкуващи възпламениха испански флагове и се пробваха да прескочат оградите пред постройката на националното заседание. Полицията ги отблъсна и по-късно ги изведе от парка, в който се намира Народното събрание.
По-рано денем, към 600 хиляди души участваха в марша на искащите самостоятелност от Испания, проведен на националния празник на Каталуния Ла Диада. Броят на участниците беше доста по-малък, в сравнение с по време на миналогодишната демонстрация. Причина за това е разцеплението сред сепаратистите, които спорят с какви способи да се продължи битката за самостоятелност.
Годишният протест пристигна в интервал, в който както на национално равнище, по този начин и в района, царува политически хаос. В същото време остава към месец, преди да стане ясна ориста на каталунските политици, които са съдени в Мадрид за опита им да проведат забранен от централната испанска власт референдум за самостоятелност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР