Част от средствата за ограничаване разпространението на коронавируса (3,3 милиарда

...
Част от средствата за ограничаване разпространението на коронавируса (3,3 милиарда
Коментари Харесай

Българите в Сърбия да получат помощ от ЕК срещу коронавируса иска Джамбазки

Част от средствата за ограничение разпространяването на ковид (3,3 милиарда евро) да доближат до българското малцинство в Сърбия . Северна Македония да съблюдава върховенството на закона и подписания контракт за добросъседство с България. Това изиска българският евродепутат Ангел Джамбазки пред Комисаря по съседство и разширение Оливер Вархеи .

Моите сънародници там живеят в неприятни условия и са подложени на систематична дискриминация от страна на сръбските управляващи, посочи той.

Думите на Джамбазки бяха по време на постоянно съвещание на комисията по външни работи в Европейския парламент след срещата на високо ниво Европейски Съюз - Западни Балкани на 17 май 2018 година Той поддържа европейската вероятност за района, само че упорства да бъдат спазвани разпоредбите.
 Предоставяме 132 защитни дрехи на медиците в Западните околности
Предоставяме 132 защитни дрехи на медиците в Западните околности

Лекари в Босилеград, Цариброд, Пирот и Сурдулица

Председателят на българската делегация в групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) и заместник-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки посочи, че стартираният от българското председателство на Европейския съвет дневен ред по тематиката продължава и в последващите срещи от този формат.

Джамбазки запита дали плануваните средства за ограничение на ковид ще стигнат до българското малцинство в Сърбия. Той е непрекъснат докладчик на своята еврогрупа за напредъка, реализиран от Северна Македония и Косово.
 Заев: Въпросът за Гоце Делчев ще бъде решен
Заев: Въпросът за Гоце Делчев ще бъде решен

Той чака България да продължи да бъде другар на страната му...

Евродепутатът ни акцентира спазването на върховенството на закона в страните от Западните Балкани като едно от изискванията за пълноправно участие в Европейски Съюз . Той напомни, че управляващите в Северна Македония, които изцяло подценяват подписания контракт за добросъседство с България.

Припомняме, диалозите в смесената българо-македонска комисия са прекъснати едностранно и абсолютно от македонските участници в комисията.

В отговор Комисар Вархеи пое ангажимент да ревизира дали и какви средства са планувани за българското малцинство в Сърбия . Тя е безапелационна, че спазването на контракта за добросъседство е ясно изискване за по-нататъшна интеграция на Северна Македония.

" Така на процедура Вархеи удостовери тезата на Джамбазки, че в случай че управляващите в Скопие желаят да стартират договаряния за участие в Европейски Съюз , те би трябвало абсолютно да се откажат от неправилната си тактичност да изопачават и фалшифицират българската история. Трябва да спрат да си присвояват български национални герои - да вземем за пример българския офицер, преподавател и бунтовник Георги (Гоце) Николов Делчев , собственоръчно самоопределил се като българин в голям брой писма , да спрат езика на омразата във връзка с България и абсолютно да съблюдават и ползват контракта за добросъседство сред двете приятелски страни ", пишат от пресофиса на евродепутата.

Джамбазки попита и за даденото леговище в Унгария на някогашния министър председател на Северна Македония, който е приет за отговорен и махленски в корупция. " Смятате ли, че защитавайки един от най-корумпираните политици в района, даваме образец за съблюдаване на високите стандарти за господство на закона и битката с корупцията в Западните Балкани ", запита българският евродепутат.
 Роми желаят Джамбазки да им се извини
Роми желаят Джамбазки да им се извини

Тогава Джамбазки подлагал на критика разпускането на ограниченията против ковид
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР