Част от новоизградените тротоари са опасни за незрящи, а бяха

...
Част от новоизградените тротоари са опасни за незрящи, а бяха
Коментари Харесай

Достъпната градска среда се оказа опасна за незрящи

Част от новоизградените тротоари са рискови за незрящи, а бяха актуализирани точно с цел да бъде налична градската среда. По план за близо 10 млн. лева, общината преди 7 години дружно с площада и други обекти, ремонтира и тротоарите по бул. „ Раковски “ и „ Съедиение “. Те бяха снабдени с тактилни линии, които ориентират незрящите хора. Сигналните плочки обаче са сложени по този начин, че водят слепите право в трудности. За казуса сигнализирахме още през 2011 година, само че никой не реагира. Тръгвайки от автогарата към „ Раковски ”, незрящ мъчно ще се размине с няколко стълба, сигурно ще се забие в две дървета и 2-3 джоба с контейнери и светофар, сподели репортерската ни инспекция.
Днес заплахата не е толкоз огромна, защото новите плочки са тотално изронени, тъй че не си личат и сигналните линии. Много са компаниите у нас, които създават тротоарни плочки. Повечето дават гаранция за здравина и мразоустойчивост от 10 година, сподели наша инспекция. Хасковките тротоари обаче дадоха фира още след първия сняг. Догодина двата булеварда може да се окажат с мъчно проходими тротоари, макар към момента неизтеклата гаранция.
Наскоро след изявления, общината отстрани рискова табела. Тя бе на бул. „ Раковски “, бе твръде ниско инсталирана, освен това тъкмо над тактилните линии. Оказа се, че тя не дава отговор на условията, само че няколко години си престоя там./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР