Часовниците Atlantic са едно от най-разумните предложения за всеки, който

...
Часовниците Atlantic са едно от най-разумните предложения за всеки, който
Коментари Харесай

Atlantic - еволюцията на качествените часовници за джентълмени

Часовниците Atlantic са едно от най-разумните оферти за всеки, който се нуждае от извънреден, грациозен и естетически изискан часовник.   Благодарение на дългогодишната традиция и фокуса върху възпроизвеждането на потвърдени модели благодарение на реформаторски материали, часовниците Atlantic са непрекъснато в челните редици при избора на елегантни модели от швейцарски производители.  Вдъхновяваща история   Eduard Kummer Bettlach (EKB), в този момент известна като Atlantic, е учредена от Едуард Кумер в село Гренхен в Швейцария през 1888 година   Кумер се счита за един от създателите на швейцарското часовникарство. Започва своето премеждие с часовници като калфа.   Натрупаните познания и умения от опит и процедура му разрешават да замине за Франция, където получава купата занаятчия часовникар. Когато се завръща в родината си, той основава специфична индустриална зона с поддръжката на локалните хора. Първата работилница е основана през 1888 година Тази дата се смята за годината на основаването на компанията Eduard Kummer Bettlach.   Първоначално в локалния завод работят 15 чиновници. През идващите години фабриката се развива устойчиво, достигайки съвсем 800 чиновници преди края на 19 век.

 Еволюция на качествените часовници за джентълмени   Началото на компанията е извънредно мъчно.   Липсата на достъп до електричество значи, че фабриката би трябвало да базира действието си на силата на човешката устойчивост.   Електричеството доближава до Гренхен едвам през 1905 година   Кумер, като извънреден визионер, има вяра доста мощно в развиването на промишлеността. През 1937 година той вкарва 6-дневен заплатен отпуск, което е събитие по това време. Освен това той вкарва почивки в работата.   В началото компанията EKB създава елементи за реномирани производители на часовници като Longines и Certina.   Първият часовник под името Atlantic е пуснат през 1932 година и е един от първите водоустойчиви часовници. Изобретяването на „ Speed Switch “ през 50-те години от Atlantic постижение  в историята на часовникарството. Иновацията разрешава датата да се превключи няколко десетки пъти по-бързо от преди.

 Пример за съвършенство   През 120-те години на своето битие компанията създадава редица отличителни реформаторски модели.   Най-популярният е Worldmaster. Това име по-късно е обещано на цяла сбирка от часовници. Worldmaster се създава и до през днешния ден.   Заслужава да се отбележат и два извънредно устойчиви модела - титаниевият Nautilus, който разрешава гмуркане на дълбочина до 1000 метра, и моделът Midas с невиждана устойчивост и резистентност на корпуса.   Сега компанията има над 20 разнообразни сбирки - както елегантни (например Sealine), по този начин и по-спортни като Seahunter Chronograph.   Отличителният белег на часовниците Atlantic е техният типичен и обикновен жанр.   Този минимализъм е огромно преимущество, защото акцентира тяхната уникалност. Всеки модел разполага с най-хубавия швейцарски механизъм ETA.   Използването на минерални и сапфирени кристали обезпечава най-висока резистентност на драскотини и пукнатини. Различните равнища на водоустойчивост ви разрешават да плувате свободно, без да се постанова да сваляте часовника си.   Използването на именития хронографски механизъм ETA Valjoux 7750 е стандарт от известно време.   Atlantic печели репутацията си на неповторима марка с най-високо качество и именита надеждност. Затова часовниците Atlantic доста постоянно се купуват като дарове за най-скъпите ни хора. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР