Часовникът тиктака за спасителите в Турция и Сирия. Инфарктни 48

...
Часовникът тиктака за спасителите в Турция и Сирия. Инфарктни 48
Коментари Харесай

Надпревара с времето: Спасителите бързат да открият още оцелели под развалините в Турция и Сирия

Часовникът тиктака за спасителите в Турция и Сирия. Инфарктни 48 часа минаха от първия мощен трус с магнитуд 7,8 по Рихтер, който раздруса региона на град Газиантеп. Загиналите все още са повече от 8 хиляди. Експертите показаха, че вероятността за намиране на оживели след първите два дни фрапантно спада. Спасителите на място приканиха международната общественост за изпращане на финансови средства. Помощ за Турция и Сирия идва даже от Южна и Северна Корея.

 
Според разследващия отбор, който изпратихме през вчерашния ден в Турция обстановката е сериозна. Температурите там са под нулата, а броят на хората под руините, които чакат помощ е голям. Опасността е те могат да замръзнат до момента в който чакат помощта да пристигна.
Уон До Юон, началник на избавителния екип

Ситуацията в Сирия също остава спешна. Спасителите в интервенцията по търсене на жители, затрупани под руините на срутени здания в град Алепо, са разкрили близо 100 души за един ден. Загиналите там са над 300.

Президентът на Турция Реджеп Ердоган по-рано разгласи 3-месечно изключително състояние в 10 окръга в страната. Ердоган добави, че учебните заведения в цялата страна ще останат затворени до 13 февруари. 23 милиона души може да бъдат наранени директно и индиректно от мощното земетресение, лишило живота на хиляди в Турция и Сирия, предизвести Световната здравна организация. Това сочи анализът на специалистите въз основа на разрушенията, мразовитото време, вторичните земетресения и обрисуваните провокации с намирането на дом, издръжка и топлота за останалите без дом.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР