Часове след стрелбата по българския клуб Цар Борис Трети в

...
Часове след стрелбата по българския клуб Цар Борис Трети в
Коментари Харесай

Османи за стрелбата по български клуб: Смятаме това за провокации

Часове след стрелбата по българския клуб " Цар Борис Трети " в Oхрид в особено изявление проговори министърът на външните работи на Северна Македония. Буяр Oсмани разгласи нулева приемливост към сходни набези против по-малките общности в Северна Македония.

Той съобщи, че случилото се против българския клуб в Охрид не може да бъде целесъобразно. По думите му президентът и държавното управление в Скопие са осъдили офанзивата против клуба и беше безапелационен, че Министерство на вътрешните работи ще стигне до дъно и ще откри кой е причинителят и кой стои зад тази провокация. Все още няма арестувани за стрелбата в Охрид.

На въпрос „ Тези патрони по българския клуб " Цар Борис Трети " против България ли са? ” той акцентира: „ Министерството на външните работи беше едно от първите, което реагира и осъди тези събития. Ние считаме това за провокации. Опит да се влошат нашите връзки, да има напрежение посред ни ”.

От българското външно министерство дефинираха стрелбата като " тежко престъпно действие, а не вандалски акт, както го дефинираха от Скопие, написа " Нова ". Попитан - какво значи това на дипломатически език, Османи отговори: " Вижте, ние реагирахме един час, откакто се случи. Ние не вършим правна подготовка. И престъпният акт е вандалски акт. Ние не сме съд, с цел да вършим правна подготовка на делото. Вечерта, когато се случи, аз бях с министър Милков в Барселона и разговаряхме за случилото се. Осъди го президентът на РСМ, държавното управление, Министерство на вътрешните работи подхваща дейности. Това, което се случи, не би трябвало да се приема като отношение към българската общественост или като отношение към България ”, безапелационен беше Османи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР