Часове след като положи клетва, новият президент на Бразилия Жаир

...
Часове след като положи клетва, новият президент на Бразилия Жаир
Коментари Харесай

Болсонару предприе кампания срещу защитата на Амазония

Часове откакто постави клетва , новият президент на Бразилия Жаир Болсонару предприе акция против околната среда и отбраната на Амазония , написа " Гардиън ".

Болсонару издаде декрет, който планува прекачване на регулациите и основаване на нови локални резервати към Министерството на земеделието, което е под контрола на авторитетно лоби в агробизнеса.

Решението разгневи локални водачи, които сигнализират, че смяната заплашва техните резервати, представляващи 13% от бразилската територия . Освен това бележи алегорична отстъпка в изгода ползите на агробизнеса в миг, когато се регистрира растеж на обезлесяването.

 Болсонару е новият президент на Бразилия
Болсонару е новият президент на Бразилия

Печели балотажа против Хадад

Лидерите на локалните общности предизвестяват, че ще се усили обезлесяването и насилието против локалното население, което е бранител на околната среда.

Преди определянето на границите на резерватите беше под контрола на локалната организация Funai, която е преместена от правосъдното министерство към ново министерство по въпросите на дамите, фамилиите и правата на индивида, следено от евангелистки свещеник.

Решението е включено в президентски декрет, който също дава власт на новото държавно управление на Болсонару над неправителствените организации в Бразилия.

Временният декрет, който ще изтече, в случай че не бъде утвърден от Конгреса в границите на 120 дни, дава мандат на държавния секретар Карлос Алберто Дос Сантос Круз да надзирава, координирана, следи и съпътства дейностите на интернационалните организации и неправителствени организации на територията на Бразилия.

В " Туитър " президентът отбрани решението си. Той означи, че повече от 15% от националната територия е избрана като резерват, където живеят по-малко от 1 милион души, изолирани от " същинската Бразилия, експлоатирани и манипулирани от неправителствените организации. Заедно ще интегрираме тези жители ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР