Часове след изборната победа на президентския вот за Румен Радев,

...
Часове след изборната победа на президентския вот за Румен Радев,
Коментари Харесай

От Американското посолство се загрижиха от думите на Радев, че Крим е руски

Часове след изборната победа на президентския избор за Румен Радев, от американското посолство в България написаха на своята фейсбук страница, че са: " надълбоко загрижени от неотдавнашните изказвания на президента на Република България Румен Радев, в които той дефинира Крим като " съветски ".

Повод за мнението им е репликата на президента Румен Радев по време на дебата с Анастас Герджиков преди втория тур на президентските избори. Тогава на въпроса: " Не разбрах чий е Крим? ", Радев отговори, че. Като реакция по-късно Украйна.

През 2014 година след референдум Русия от Украйна. Тогава с Русия разгласи Севастопол и Крим за част от своята територия.

" Съединените щати, Г-7, Европейският съюз и НАТО постоянно са били ясни и обединени в позицията си , че макар опита на Русия да го анексира и продължаващата окупация, Крим е украински. Всички ние, включително и България, декларирахме на Срещата на върха по Кримската платформа през август, че Крим е неотделима част от Украйна и че ние не признаваме и няма да признаем съветските опити да легитимират противозаконното завладяване и окупацията на полуострова. През последните няколко дни ние изразихме нашето надълбоко безпокойствие пред българските управляващи, както във Вашингтон, по този начин и в София ", се споделя в позиция на дипломатическата задача в София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР