Часове преди гласуването, което започна в петък вечерта и приключи

...
Часове преди гласуването, което започна в петък вечерта и приключи
Коментари Харесай

Гърция премахва държавния монопол върху висшето образование

Часове преди гласуването, което стартира в петък вечерта и завърши след среднощ, протестиращи нападнаха полицията пред Народното събрание с бензинови бомби, до момента в който към 18 000 души демонстрираха в центъра на Атина против законопроекта. Полицията упрекна няколко десетки нападателни стачкуващи и употребява сълзотворен газ. Девет жители и седем полицейски чиновници са ранени, трима протестиращи са задържани.

Като цяло обаче, петъчният мигинг беше кротичък, завършвнайки цикъл от седмици демонстрации, в които се включиха мощни леви студентски организации, преподаватели и академични чиновници. Въпреки това изследванията на публичното мнение демонстрират, че множеството гърци са съгласни със основаването на частни университети.

В Народното събрание законопроектът завоюва с гласовете на 159 депутати, срещо 129, които гласоподаваха „ срещу ”. Дясноцентристкото държавно управление на Гърция счита, че промяната ще помогне за завръщането на доста квалифицирани фрагменти в страната. „ Трябва да кажем изрично „ да “ на тази мярка като гаранция за по-голяма независимост и по-голям достъп до познания за всички гръцки студенти “, сподели министър председателят Кириакос...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР