Часове ни делят от нощта на Оскарите. Бляскавата церемония започва

...
Часове ни делят от нощта на Оскарите. Бляскавата церемония започва
Коментари Харесай

Тази нощ връчват Оскар-ите: Кои са претендентите за най-престижната кино награда

Часове ни разделят от нощта на Оскарите. Бляскавата гала стартира в 2 часа след среднощ българско време.

Най-престижните кино награди се раздават за 94-ти път. Мястото на събитието е обичайният за случая " Долби Тиътър " в Лос Анджелис.

След двете години пандемия, церемонията се връща към предходния си искра. Ще има трима водещи - комендиантските Реджина Хол, Ейми Шумър и Уанда Сайкс, както и международни звенаменитости, които ще показват другите категории.

За първи път в 94-годишната история на премиите " Оскар " публиката ще може да гласоподава за своя обичан филм и обичан кино миг в Туитър. Трима от почитателите ще получат опцията да участват на церемонията и даже да връчат статуетка на победител. Вотът на публиката е опит продукции с малко или с никакви номинации да бъдат обезщетени. Такава да вземем за пример е " Спайдърмен: няма път към дома “ - с единствена номинация за образни резултати и с доходи от билети от над 1,7 млн. $.



10, вместо 8, както беше предходната година, са лентите, които ще се борят за " Оскар " за най-хубав филм . Абсолютен любимец тази година е " Силата на кучето " на Джейн Кемпиън с 12 номинации. Следват го " Дюн с 10 и " Белфаст " и " Уестсайдска история " на Стивън Спилбърг с по 7. " Методът Уилямс " също ще се бори за няколко награди. Другите филми, попаднали в категорията " Най-добър " са " Коди ", " Не поглеждай нагоре ", " Карай колата ми ", " Лакрицова пица " и " Улицата на кошмарите ".



Силна ще бъде конкуренцията в категорията за основна мъжка роля , където любимци съгласно букмейкърите са Бенедикт Къмбърбач за " Силата на кучето " и Уил Смит , който изигра бащата на сестрите Уилямс - Ричард в " Метода Уилямс " .

При дамите - всички погледи са ориентирани към Никол Кидман, посочена за любимец за " Оскар " . И в случай че имаше изненада измежду актрисите, то това е Кристен Стюарт. Нейното преобразяване в принцеса Даяна във кино лентата " Спенсър " провокира спорни реакции, само че явно е допаднало на членовете на Академията. Сред претендентките са и Джесика Частейн и Оливия Колман.



За основна мъжка и женска роля измежду номинираните са и обичаната на публиката фамилна двойка Хавиер Бардем и Пенелопе Круз . Останалите кандидати измежду мъжете са Андрю Гарфийлд за и Дензъл Уошингтън.

За поддържаща мъжка и женска роля са номинирани фамилията на екрана и в живота - Джеси Племънс и Кирстен Дънст . Номинации и за дебютанта Коди Смит-Макфий, и английската звезда Бенедикт Къмбърбач.



Въпреки наличието на " Дюн " в 10 категории, Дени Вилньов остана без номинация за н ай-добър режисьор . В близо 100-годишната история на премиите, съвсем в никакъв случай не е печелил филм, чийто режисьор не е номиниран. И в случай че това е правилно и тази година, то по-големи шансове за " Оскар " имат автобиографичният филм " Белфаст " на Кенет Брана и римейкът на мюзикъла " Уестсайдска история " на Стивън Спилбърг.

Сн. БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР