Чартърните полети са гръбнакът на родния туризъм. С тях пристигат

...
Чартърните полети са гръбнакът на родния туризъм. С тях пристигат
Коментари Харесай

Чуждите туристи още ги няма, отменят чартъри

Чартърните полети са гръбнакът на родния туризъм. С тях идват към 85% от непознатите туристи у нас. За месец юни обаче са анулирани 98% от полетите. Неясна остава ориста на декларираните на летище Бургас и за идващия месец. В същото време, неналичието на задгранични туристи, при започване на лятото, остави над 70 % от хотелите в най-големия курорт по южното ни Черноморие " Слънчев бряг " затворени, изброява БНР.

Страх от ковид – по този начин най - малко може да се дефинира обстановката с отмените полети и анулирани резервации по Южното Черноморие. За съпоставяне през месец юни 2019-та сме посрещнали над 315 хиляди туристи, а през тази за същия интервал са към 6 хиляди. До края на месец септември на летище Бургас са декларирани 10 хиляди и 600 чартъра, което е в пъти по-малко в съпоставяне на предходната година, а какъв брой от тях ще се осъществят е въпрос с още доста незнайни, разяснява данните ръководителят на туристическата камара в морския град Иван Иванов.

" Подписаните контракти с " Фрапорт " и съответните наши и непознати самолетни компании, те имат правото да редуцират през целия интервал на сезона, какво могат да създадат и какво не могат да извършат. Ако седалките не са заети повече от 50%, съответния чартър няма да пътува освен до нас, само че и до всяка друга дестинация ", сподели Иван Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР