Чартърен полет от Лондон до Орландо, се е приземил принудително,

...
Чартърен полет от Лондон до Орландо, се е приземил принудително,
Коментари Харесай

На косъм от трагедия: Самолет кацна принудително заради повреда, причинена от филмови снимки

Ч артърен полет от Лондон до Орландо, се е приземил наложително, откакто екипажът е схванал, че два от прозорците на самолета са развалени. 

Самолетът, който преди този момент е бил употребен от Крал Чарлз Трети   и премиера на Обединеното кралство Риши Сунак е изхвърчал от летище „ Станстед ” в Лондон на 4 октомври. Когато самолетът се е издигнал на височина 4267 метра екипажът схванал, че прозорците са развалени . Daily Mail показва, че евентуалната причина за повредата е фактът, че на самолета е бил сниман филм ден преди полета.  

A Titan Airways charter flight from London to Orlando reached 14,000 feet before it was forced to turn around after crew realized four window panes were damaged. The windows were reportedly damaged during a film shoot the day before. has more.
— World News Tonight (@ABCWorldNews)
Airbus A321 е превозвал 11 членове на екипажа - трима водачи, инженер, отговорник за товара и шестима членове на кабинния екипаж. Според данните на бора е имало девет пасажери.  

Малко след излитането пасажерите са забелязали, че кабината е по-студена и по-шумна от нормално. Това се показва в отчет от отдела за следствие на въздушни катастрофи. Докладът предизвестява, че случаят може да има „ по-сериозни последствия ”, предава Daily Mail. 

Очевидци описват, че ръководителят на товара е  направил инспекция на задната част на самолета. По думите на служителя, шумът, който се чувал поради изчезналите прозорци бил „ задоволително мощен, с цел да повреди слуха ви “. 

Екипажът решил да предприеме спешно кацане. Самолетът се е приземил назад на летище „ Станстед ” в Лондон, 36 минути след излитането си. 

Charter flight from London to Orlando reached 14,000 feet before it was forced to land after... via
— Willis McGillis (@aquabella415)
“Кабината е останала под обикновено налягане по време на полета, само че в случай че самолетът се беше изкачил по-високо, пасажерите биха могли да изгубят схващане заради надморската височина ” , разясняват специалисти.  

Технически екипи са огледали летателното средство и са заключили, че липсват вътрешни и външни панели, както и гумено уплътнение. “Прозорците бяха развалени от мощни светлини, употребявани по време на кино фотоси, с цел да основат илюзията за изгрев “, оповестява самолетната компания.

Разследване е разкрило, че пяната, която държи съставените елементи на прозореца на място, се е „ деформирала и свила “ от светлината. Не е ясно, какво е бил снимано в самолета, показва още компанията.  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР