Чарлз Трети направи първо обръщение към парламента в качеството си

...
Чарлз Трети направи първо обръщение към парламента в качеството си
Коментари Харесай

Крал Чарлз Трети пред британския парламент: Ще следвам вярно примера на кралица Елизабет

Чарлз Трети направи първо послание към Народното събрание в качеството си на крал, откакто се възкачи на трона след гибелта на майка си, кралица Елизабет Втора.

" Парламентът е живият и дишащ инструмент на нашата народна власт ", съобщи той пред членовете на изборната долна камара на общините и горната камара на лордовете, събрани в Уестминстър Хол.

Най-старата част на многовековния английски парламент ще приюти ковчега на починалата му майка от сряда вечерта за четири дни на публично полагане в ковчег до държавното ѝ заравяне в понеделник.

" Заставайки пред вас през днешния ден, не мога да не усещам тежестта на историята, която ни заобикаля и която ни припомня за жизненоважните парламентарни обичаи, на които се посвещават членовете на двете камари ", съобщи Чарлз.

Той означи, че кралицата е дала " образец за безвъзмезден дълг, който с Божията помощ и вашите препоръки съм решен да последвам правилно ".

След това Чарлз отпътува за Шотландия, където ще се причисли към процесията, съпровождаща ковчега на кралицата по Кралската миля в Единбург до катедралата " Сейнт Джайлс ", преди религиозната работа и бдението по-късно през днешния ден.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР