Чарлз скоро официално ще стане крал. Пищна церемония ще се

...
Чарлз скоро официално ще стане крал. Пищна церемония ще се
Коментари Харесай

Вижте защо Чарлз III е бил подиграван в училище

Чарлз скоро публично ще стане крал. Пищна гала ще се състои на 6 май във връзка неговата коронация. Много неща за новия крал се знаят, само че има някои любопитни обстоятелства, които не са по този начин известни. Ето някои от тях: 

Крал Чарлз III е роден в Бъкингамския замък на 14 ноември 1948 г. Чарлз може да е последният държател на Англия, който не е роден в болница. И двамата му синове принц Уилям и принц Хари са родени в крилото Lindo на болничното заведение St Mary`s в Падингтън, Лондон. Принц Джордж, който сега е вторият в наследяването на престола, също е роден в болничното заведение " Сейнт Мери ".

Чарлз беше първият кралски правоприемник, получил обучение отвън двореца. Младият принц посещава учебно заведение Hill House в Лондон, където се смесва с други възпитаници. По-късно той се трансферира в Cheam School в Хемпшир, училище-интернат, което е посещавал татко му принц Филип.

Според Vanity Fair, Чарлз изпитва носталгия във времето, прекарано в учебно заведение и изпраща писма до у дома всяка седмица. Съобщава се също, че е бил унизен в учебно заведение от други деца, които са му се подигравали поради щръкналите уши и тежестта му. Чувствителен и не изключително талантлив в спортно отношение, Чарлз предпочитал личната си компания и обичал да рисува.

Чарлз е един от най-успешните художници на Острова. Подобно на своята пра-пра-пра-баба кралица Виктория, новият крал е разпален художник. Той избира акварели и рисува подиуми с естествена хубост, като планини и езера. Въпреки че се разказва като " въодушевен дилетант “, той е почетен член на Кралската академия и Кралското акварелно общество, а картините му са продадени за повече от 2 милиона $.

Любимите храни на Чарлз. Бивш кралски готвач сподели пред Delish, че типичната кралска закуска включва сливи от личната му градина и гранола. Той показа още, че едно от обичаните ястия на Чарлз е агнешко с ризото с гъби. Чарлз наруши кралския казус, като участва на ражданията на двете си деца. Принцеса Даяна беше първата кралска персона, която роди в болница - беше бит членовете на кралското семейство да раждат в двореца. Чарлз участвал на раждането на двамата си сина, което нарушава кралския казус.

Съобщава се, че Даяна и Чарлз не са имали единодушие по какъв начин да се споделя първият им наследник. Според самата Даяна в книгата на Андрю Мортън " Даяна: Нейната същинска история “, Чарлз в началото е желал Уилям да носи името Артър.

Чарлз е по едно и също време кръстник и пастрок на първия наследник на Камила. Докато Чарлз служи в Кралския флот, Камила се сгодява за кавалерийски офицер от армията Андрю Паркър Боулс. Те се женят през 1973 година, само че двойката остават положителни другари с принца.

Камила и Чарлз останаха свързани през годините, което може би докара до разпадането на двата им брака. Чарлз и Камила се ожениха публично след години ухажване на 5 април 2002 г. 

Чарлз е върл природозащитник и неотдавна пое нова роля като рейнджър на парка Windsor Great Park. 

Чарлз е бил фен на градинарството и природата през целия си живот.

" Просто пристигам и приказвам с растенията, в действителност – доста е значимо да приказвам с тях, те дават отговор, разбирам “, сподели тогавашният принц в изявление от 1986 година Чарлз също по този начин неотдавна похвали напъните на най-малкия си наследник принц Хари за информираност по отношение на изменението на климата и уговорката на неговата благотворителна организация Archewell.

Сега Чарлз пое роля, изпълнявана преди от татко му принц Филип, да бъде рейнджър на Windsor Great Park, едно от най-старите поземлени парцели в Англия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР