Чарлз III беше официално провъзгласен за нов крал на Великобритания

...
Чарлз III беше официално провъзгласен за нов крал на Великобритания
Коментари Харесай

Чарлз Трети бе обявен официално за крал на Обединеното кралство

Чарлз III беше публично провъзгласен за нов крал на Англия от Съвета по заместничество на трона на Обединеното кралство на историческа гала след гибелта на майка му кралица Елизабет II.

Съветът, предаван за първи път по малкия екран, е вековна условност за признание на суверенитета на новия крал. Церемонията има само внушителен темперамент, тъй като тронът се наследява автоматизирано при кралска гибел. Церемонията е за тържественото съобщаване на името на новия монарх.

73-годишният Чарлз публично постави клетва като нов крал, заявявайки, че е " надълбоко наясно " със " отговорностите и тежката отговорност на суверенитета ".

На съвещанието на съвета участваха няколкостотин секрети съветници, в това число актуалният министър-председател Лиз Тръс и всички нейни живи прародители, брачната половинка на Чарлз - Камила, и неговият максимален наследник и правоприемник Уилям.

В речта си крал Чарлз сподели, че майка му, която умря в четвъртък в Балморал на 96 години, " е образец за обич през целия живот и безкористна работа ", на който той даде обещание да подражава.

„ Знам, че ще бъда подсилен от обичта и лоялността на народите, чийто суверен съм свикан да бъда ", сподели той и добави, че е " надълбоко поощрен от поддръжката на моята обичана брачна половинка ".

Заседанието на Съвета се организира в двореца Сейнт Джеймс в сърцето на Лондон в две елементи, като на първата Чарлз отсъстваше - както е по протокол, а по-късно бе провъзгласен за крал.

Секретарят на съвета разгласи от фасадата на двореца, че " принц Чарлз Филип Артър Джордж в този момент, след гибелта на нашата суверенна Кралица, става наш крал Чарлз III... Бог да пази краля! "

Събралите се съветници повториха " Бог да пази краля ".

Източник:БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР