Чарлз Денби казва, че работата му е просто да се

...
Чарлз Денби казва, че работата му е просто да се
Коментари Харесай

Бихте ли пили генетично модифицирана бира?

Чарлз Денби споделя, че работата му е просто да се пробва да усъвършенства усета на бирата.

" Ние се интересуваме от превключване на мечтаните усети и превключване на не толкоз страхотни усети и генериране на нови усети. "

За милионите и милиони почитатели на лагер и ейл, всички тези усеща звучат ужасно. Но когато знаете какво в действителност прави американската компания на господин Денби, нещата стават малко по-разногласни.

Той е съосновател и основен изпълнителен шеф на Berkeley Yeast, един на водещите основатели на генетично модифицирани (GM) дрожди за пивоварната промишленост. Дрождите са от главно значение за пивоварството, защото трансформират захарите, обезпечени от ечемичен малц и други зърнени храни, в алкохол, като в същото време прибавят свои лични усети.

Berkely Yeast редактира ДНК на варианти дрожди за унищожаване или прибавяне на избран ген. Един от продуктите му, маята Tropics, е изменена, с цел да обезпечи усета на маракуя и гуава.

Г-н Денби споделя, че тази квас е по-надеждна за производителите на бира в сравнение с условието за доставка на праскови и по-добре от потреблението на изкуствени аромати.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР