Чарлз Бендоти има 20-годишна кариера във Филип Морис Интернешънъл, живял

...
Чарлз Бендоти има 20-годишна кариера във Филип Морис Интернешънъл, живял
Коментари Харесай

Обединява ни общата цел за бъдеще без дим

Чарлз Бендоти има 20-годишна кариера във Филип Морис Интернешънъл, живял е по целия свят, като е заемал длъжности в разнообразни функционалности и е работил за развиването на компанията на световно равнище. Сега, като част от висшия мениджмънт, той управлява компанията в нейната историческа промяна, ориентирана към бъдеще без пушек посредством подмяна на цигарите с бездимни други възможности. В качеството си на старши вицепрезидент " Култура и човешки капитал " Чарлз дава отговор за това 77 000-те чиновници на Филип Морис Интернешънъл да бъдат подтиквани да усъвършенстват своите умения и да възприемат нови способи на работа, като основава нови решения и процеси взаимно с тях и притегля нови гении, отговарящи на бизнес потребностите на бъдещето.

Той е предан съидейник на LGBTQ+ общността, включен в описите на INvolve и Yahoo Finance за 2020 година и 2021 година OUTstanding Ally Executives Role Model с изтъкнати съидейници на висши управителни позиции.

В тези постпандемични времена професионалните общности стартират да заемат още по-важно място в живота ни ние ценим повече хората, с които прекарваме по-голямата част от времето си нашите сътрудници и средата, в която работим . Как това се отразява на Филип Морис Интернешънъл по света и разнообразни ли са нещата в другите страни ?

Дълбокото влияние на пандемията върху нашия персонален и професионален живот сподели какъв брой е значимо организациите да вплетат и поддържат в културата си нрав, в който хората са сложени преди всичко. Поставянето на хората на напред във времето постоянно е било приоритет във Филип Морис Интернешенъл. Още от началото на пандемията ние бързо започнахме да прилагаме правила, които препотвърдиха уговорката ни за отбрана на здравето, благосъстоянието и сигурността на чиновниците. Тази насочена към хората настройка, наред със мощната и споделена визия за създаване на бъдеще без пушек, постоянно ни е пособия да поддържаме висока степен на ангажираност на чиновниците макар разтърсванията, дължащи се на външни фактори. Локдауните поради COVID-19 в доста страни също по този начин укрепиха нашата убеденост, че отдалечената работа е изцяло допустима, което пък значи, че времената, в които " резултатите се мерят единствено с наличието " в действителност завършиха. За мен е ясно, че методът, по който работим, претърпя фундаментална смяна и гъвкавите форми на работа към този момент се трансформират в норма. Но наред с гъвкавата работна среда, пандемията предизвика и основаването на нова просвета на работното място - просвета, в чиято основа лежат повече съпричастност, добрина и доверие както в нашето държание, по този начин и в нашите връзки.

Трябва да си дадем сметка и, че пандемията насочи вниманието към спомагателните отговорности и компликации в всекидневието на нашите сътрудници, поставяйки тематиките за психологичното здраве и богатство на челно място в дневния ред. Във Филип Морис Интернешънъл сме основали специфични комитети за здраве и богатство в 60 пазари, където реализираме активност, като на множеството пазари са въведени интервенции и ограничения за поддръжка, свързани с благосъстоянието. Например, нашият филиал във Виетнам започва Vibe, локална самодейност за благосъстоянието на чиновниците, подпомагаща основаването на връзки сред тях на база общи ползи и насърчаваща ги да се грижат за благосъстоянието на своите сътрудници. Междувременно филиалът ни в Обединеното кралство сътвори мрежа от посланици на благосъстоянието на чиновниците, състоящата се от чиновници, подготвени да оказват първа помощ при психологични проблеми. Тази и други начинания имат основно значение за основаването и стимулирането на работна просвета, в която хората се усещат персонално и професионално задоволени.

Какви са изгодите и вредите за организацията от отдалечения метод на работа? Повече преимущества ли носи тя или повече дефекти ?

Поддържането на удовлетворени и здрави чиновници е ключът за реализиране на висока степен на ангажираност на чиновниците, висока продуктивност и задоволеност, както и за задържането им. Аз твърдо имам вяра, че когато хората се усещат добре, те са по-склонни да способстват повече в своите фамилии, в работата си и в обществото. И точно този принцип следваме и ние. Поели сме ангажимент да насърчаваме работна среда, която гледа на благосъстоянието като тласък за професионална и персонална реализация, стабилно положително показване и бизнес резултати. Черпейки от насъбрания по време на пандемията опит и отчитайки променените упования на чиновниците, ние разработихме световен проект, в който е заложена концепцията за хибриден метод на работа (дистанционна и от офис), наименуван от нас " smart working ". Програмата се приспособява за осъществяване на място, тъй че да се вземат поради културни, оперативни, данъчни и законодателни фактори, които може да са разнообразни в другите страни. От 2021 година започнахме да прилагаме smart формата на работа на пазарите, където пандемията с COVID-19 отслабва и където локалните условия разрешават това. Гледайки в вероятност, планираме да въведем специфични условия на работа за чиновниците, които не работят в офис, да вземем за пример служащите във фабриките ни и комерсиалните ни представители.

Какви са най-важните полезности, към които се придържа Филип Морис Интернешънъл, като световна организация ?

Доверие, съдействие и честност са главните полезности, които въплъщават нашия ангажимент към обществото, нашите акционери, нашите бизнес сътрудници и нашите сътрудници. Тези полезности са водещи за нас като човеци, и като компания. Също толкоз значимо е съзнанието за обща цел. Нашият триумф като компания зависи от това всички, които идват на работа всекидневно, да са стимулирани да реализират резултати и да са подготвени да се учат, да се развиват и да посрещат нови провокации. Това е духът ни за победа, общото ни ДНК, което безспирно ме стимулира и ми дава сила. Ние прекатурваме своите бизнес и промишленост, с цел да изградим бъдеще без пушек. Никога преди този момент компания от нашия мащаб и размер не е осъществявала толкоз радикална смяна на парадигмата. Едно е ясно обаче и то е, че не фирмите се трансформират. Трансформират се хората. И моята работа и работата на моя екип във Филип Морис Интернешънъл е да поддържаме и развиваме работната среда, или с други думи да поддържаме хората. Нашата упоритост е да станем желан шеф и да насърчаваме просвета на приобщаване на всички места по света, където реализираме активност. Това значи да осигурим на нашите чиновници обективни условия на труд, благоприятни условия за развиване на техните умения и повишение на пригодността им за претовареност и работна среда, в която тяхното здраве, сигурност и богатство са предпазени.

Вие сте спонсор на STRIPES GLOBAL— вътрешната ресурсна група на Филип Морис Интернешънъл на представители и съидейници от LGBTQ+ общността . Какво Ви стимулира да се застъпите за основаването на тази група ?

Когато бях млад, майка ми ми сподели: " Никога не прави догадки за това какво желаят или от какво имат потребност хората. Просто ги попитай ". Макар че това бе казано пътем, думите й оставиха трайна диря и звучат в главата ми постоянно, когато в моя персонален и професионален живот би трябвало да реша кой съм и по какъв начин да практикувам водачество. Освен това през цялата ми кариера съм имал опция да пребивавам и работя на разнообразни места по света - от Буенос Айрес до Бразилия, от Кайро до Киото и от Кито до Квебек - и по този начин съм опознал разнообразни култури и общности. Именно тази композиция от друг житейски опит ме приготви за това да стана покровител. Животът като новобранец, въпреки и по мой избор, ме научи да прослушвам, да задавам въпроси и да диря помощ, с цел да допринеса за основаването на един по-приобщаващ, подкрепящ и привлекателен свят за всички, без значение от техния генезис, раса, етническа принадлежност, пол, полова ориентировка, възраст, качества или други специфики на тяхната еднаквост както на работното място, по този начин и в обществото като цяло. Затова основаването и поддържането на едно място, където представителите на LGBTQ+ общността, които са изправени пред непрекъснати компликации, се усещат сигурни, е доста значимо за мен. Аз почитам и оценявам това, че тези хора имат куража да признаят сексуалността си и постоянството да го вършат още веднъж и още веднъж, както и силата да се оправят с това, че не на всички места те могат намерено да бъдат каквито са. Като водачи и съидейници, ние би трябвало да изпълняваме своята роля всеки ден.

Как възприемате своята роля на образец за подражателство в организацията? Каква е ролята на бизнес водачите за това да служат за образец и да постановат воденето на диалог по значимите тематики ?

За мен персонално основаването на приобщаваща работна среда е главен приоритет и аз съм по-решен отвсякога да прослушвам и да се изучавам от всички в организацията без предразсъдъци и с отворено сърце. Смятам, че бизнес водачите по света имат големи благоприятни условия да подкрепят значимия разговор сред чиновниците си по значими тематики и тяхната неприкритост и ангажираност би трябвало да служи за образец на останалите в организацията. Ако не забравяме, че нашият триумф зависи най-много от хората в нашата компания, тогава задачата ни в региона на ръководството на човешките запаси е елементарна и ясна - да се грижим за хората и техните фамилии, да им зададем цел, за която да работят и в този развой да ги накараме да повярват, че те могат да бъдат сполучливи.

 

* Материалът е оповестен с поддръжката на Филип Морис България
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР