Чалънджър Валенсия, втори кръгАдриан Андреев – Иван Гаков 6-4 3-6

...
Чалънджър Валенсия, втори кръгАдриан Андреев – Иван Гаков 6-4 3-6
Коментари Харесай

Андреев е втора ракета на България, почти гарантиран дебют в топ 200


Чалънджър Валенсия, втори кръг
Адриан Андреев – Иван Гаков 6-4 3-6 6-3


Адриан Андреев победи Иван Гаков и се класира за четвъртфиналите на Чалънджър шампионата във Валенсия след 6-4 3-6 6-3.

С този триумф българинът съвсем си подсигурява дебют в топ 200, защото от през днешния ден има 282 точки и изравнява 196-ия Франческо Маестрели. Не единствено това, само че и изравни по точки Димитър Кузманов, изпреварвайки го в класирането – България към този момент има нова втора ракета.

Шансовете с цел да бъде преместен от първите двеста от останалите тенисисти около негов класирането, които към момента се състезават на равнище Чалънджър през тази седмица, е най-малък, защото пътищата на множеството от тях се преплитат преди финалите.

В идващия стадий Адриан ще се изправи против един от тези състезатели – Никола Милоевич, който сега е с 224 точки и ще се нуждае от купата във Валенсия, с цел да се озове пред него.

Нова победа освен ще подсигурява на 100% влизането на Андреев измежду първите двеста.

Сърбинът доближи до №125 през февруари тази година, откакто игра в главната скица на Australian open и се класира за четвъртфинал на ATP 250 шампионата в Кордоба.

Впоследствие обаче формата му не е впечатляваща. До юни записва 12 проваляне и 2 победи, само че още веднъж се стабилизира за край на Чалънджър във Франция. Най-доброто му достижение по-късно е четвъртфинал на шампионат от същата категория в Лима, където губи от №329 Роман Буручага.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР