Чакри наричаме енергийните центрове в нашето тяло, които регулират всички

...
Чакри наричаме енергийните центрове в нашето тяло, които регулират всички
Коментари Харесай

Първа чакра - какво трябва да знаем

Чакри назоваваме енергийните центрове в нашето тяло, които контролират всички негови функционалности и процеси.

Съществуват 7 чакри, които са ситуирани на разнообразни равнища от върха на главата, до основата на гръбначния дирек. Всеки енергиен център има друга вибрационна периодичност и е обагрен в друг цвят. Днес ще се срещнем с първата от седемте чакри, с цел да знаете по какъв начин да се грижите за нея и да работите в естетика дружно.

Първата чакра Муладхара - Коренна чакра

Първата чакра, наречена Муладхара, е ситуирана надълбоко в гръбначния ни дирек отдолу-нагоре, където се намира опашката. Може да срещнете нейното наименование и като Коренна чакра, тъй като думата мул значи корен, а адхара – място.

Тя дава отговор за физическите чувства - възприятието за физическа болежка или наслаждение. Муладхара е нашата връзка със земята и ни оказва помощ да се усещаме заземени, в сигурност и увещание в себе си. Цветът на първата чакра е рубинено червен, а сетивото, за което дава отговор, е обонянието.

 Първа чакра

Според източната езотерична литература, всяка една чакра е показана с избран брой венчелистчета, които в действителност са вихри, въртящи се с огромна скорост. Вихрите на първата чакра са четири и дават отговор на детайлите на Земята. Изобразява се под формата на пурпурен лотос, като в центъра е ситуиран жълт квадрат, в който се намира червен триъгълник, ориентиран с върха надолу. Квадратът символизира детайла Земя, а триъгълникаът в него - креативната сила.

Коренната чакра побира в себе си всички благоприятни условия на човешкото тяло. В нея се намира капацитетът на нашето съществуване и е център на самосъхранението. Чрез Муладхара ние се свързваме с традициите и рода. Що се отнася до нашето тяло, тя ръководи отделителната система, бъбреците, ректума, ануса, дебелото черво, седалищния нерв и за цялата опорно-двигателна система.

Ако коренната чакра е блокирана, е допустимо да се появят проблеми с храносмилането, проблеми в долната част на гръбнака. Кисти в яйчниците, болки в тазобедрените стави, а също по този начин може да се появи възприятие на боязън, неустановеност и тревога. Когато Муладхара е с понижена интензивност, можете да изпитате проблеми с концентрацията и да се чувствате замаяни.

 Балансиране на първа чакра

За да балансирате първа чакра и да я успокоите, чакрата би трябвало да отделите време за медитация и йога. Йога позите " орел ", " привет ", " женски шпагат " и " палма " са идеални за тази цел. Ако йогата не е вашето предопределение, можете да доброволствате в разнообразни дела, да оказвате помощ и състрадание на близките. Препоръчително е също да се разноските измежду природата на пресен въздух, с цел да " пречистите главата си ".

Грижете се добре за своята Коренна чакра, с цел да получавате нужната грижа и от нейна страна. Вече знаете по какъв начин. По този метод ще се чувствате уверени, задоволени, физически здрави и в естетика със самите себе си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР