Чакането свърши! Подготвителните лагери вече са в историята и сезонът

...
Чакането свърши! Подготвителните лагери вече са в историята и сезонът
Коментари Харесай

Ботев и Берое дават старта на сезона във Враца

Чакането свърши! Подготвителните лагери към този момент са в историята и сезонът в елита се възобновява през днешния ден от 18,45 часа на стадион “Христо Ботев” във Враца, където локалния Ботев и Берое ще имат достойнството да изиграят първия мач от efbet Лигата, както ще се назовава към този момент Първа професионална лига, откакто букмейкърът стана общоприет спонсор.

Двубоят провокира сериозен интерес в “малкия Ню Йорк”, както стана известна Враца по крилатия израз на нападателя Валери Божинов. Причината е, че в края на постоянния сезон на отминалото състезание двата отбора се срещнаха тук и мачът провокира съществени полемики, а врачани бяха осъдени сурово за рецензиите към съдийството. Самият Божинов води подготовка във Враца, откакто завърши взаимоотношения с Левски, само че не е подписал, защото чака до последно предложение от чужбина. Христо Златински беше организиран и се чака да стартира като титуляр, а последното ново попълнение Апостол Попов ще стартира от аварийна пейка, защото е изостанал с подготовката. Берое излиза като любимец в дуела, а сезонът е общо 53-и в историята на заралии в елита на футбола ни. През миналата акция Берое победи Ботев на два пъти – с 4:0 в Стара Загора и с 1:0 във Враца. Треньорът Александър Томаш, който беше подложен на критика в края на предишния сезон, е оптимист.

“Изисквам от себе си, в случай че развия себе си, ще развия и клуба. На новите играчи ще им би трябвало време, само че съм удовлетворен, че запазихме ядрото и то се вижда. Искам да сме нападателни, получавахме и червени картони, само че и това влиза в играта. Отборът ни има качества, би трябвало да си повярваме, да надградим, работим върху това да побеждаваме ", сподели Томаш в навечерието на мача.
Той няма да може да разчита на Вандерсон и Георги Ангелов, които към момента не са подготвени след претърпените тежки травми.
Ивайло Стоянов от Петрич е основен съдия на срещата, а негови помощници ще бъдат Велислав Миленков от Благоевград и Димитър Стоиловв от Кюстендил, а четвърти арбитър е Георги Иванов от София. На равнище хайлайф Берое е побеждавал Ботев 23 пъти, а 21 са успехите на сметката на врачани. 8 са равенствата, а головата разлика е 83:65 в интерес на заралии. В исторически проект Берое играе мъчно във Враца, като в 26 срещи има едвам 3 победи, а Ботев - 17. Най-честият резултат сред двата отбора е 2:0 за Ботев (7 пъти). Берое обаче се намира в серия от четири мача без загуба от този съперник, напомня формалният уебсайт на старозагорци. От последната победа на Ботев над Берое във Враца са минали над 30 години, като това се е случило през май 1988 година - 1:0.
Вероятни сформира:
Ботев Враца: Костов, Васев, Миланов, Керчев, Лясков, Атанасов, Златински, Михайлов, Генов, Домовчийски
Берое: Перниш, Василев, Баранов, Алкан, Бандаловски, Меледжи, Цветков, Еуженио, Охене, Бригидо, Камбуров. efbet Лига 1 кръг, петък 12 юли  Ботев (Враца) 18:45предстои  Берое
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР