Canon Европа днес пуска на пазара EOS RP – малък,

...
Canon Европа днес пуска на пазара EOS RP – малък,
Коментари Харесай

Canon анонсира новия компактен EOS RP с пълноформатен сензор

Canon Европа през днешния ден пуска на пазара EOS RP – дребен, лек и удобен безогледален фотоапарат с пълноформатен датчик, предопределен за напреднали фенове, които желаят да се възползват от революционната EOS R система на Canon
Идеален за туристическа, пейзажна и портретна снимка, както и видеозаписи, EOS RP дава обещание по-голям капацитет, предлагайки всички преимущества на системата EOS R, в това число най-бързия автофокус в света. Като най-малкия и най-лекия понастоящем фотоапарат с пълноформатен датчик и сменяеми обективи на Canon, новата камера обезпечава най-хубавата композиция от деловитост и лекост на потребление с впечатляващо качество на изображението. EOS RP разрешава на фотографите и видеографите да тестват и употребяват опциите на цялостната гама обективи Canon EF и EF-S.

Днес Canon също по този начин афишира създаването на 6 нови RF обектива, един от които е RF 24-240mm F4-6.3 IS USM – съвършеният сателит при пътешестване – удобен по мярка и по качества. Това е обектив с общо предопределение за напреднали фенове фотографи или видеографи, който предлага необятен диапазон на фокусното разстояние за снимане на изключителни фрагменти.
Влезте в пълнокадровия свят на EOS R
EOS RP е ценово наличен, само че по едно и също време с това модернизиран фотоапарат от пълноформатната гама на Canon. Предлагайки пълноформатни оптични характерности от последващо потомство с капацитет за потребление на бъдещи RF обективи, като да вземем за пример RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, EOS RP е оборудван с новаторския RF байнет с необятен диаметър 54 mm, високоскоростна 12-контактна информационна система и къса работна права. Изцяло новата разработка, RF гнездото обезпечава на обективите по-високи равнища на оптични характерности, експедитивност на реакция и функционалност. Фотографите и видео операторите могат също по този начин да се възползват от цялостните благоприятни условия на своите сегашни EF и EF-S обективи с помощта на трите предлагани като алтернатива адаптера EF-EOS R с добавена функционалност – адаптер с спомагателен надзорен пръстен или drop-in адаптер за филтри.


В помощ на творчеството с безшумна работа, експедитивност и качество
26,2-мегапикселовият CMOS датчик на EOS RP в композиция с най-новия процесор DIGIC 8 на Canon предлага стъпка напред в творчеството с най-благоприятен баланс на детайлността, надзор на дълбочината на рязкост и невероятни качества за снимане при слаба светлина. Оптимизиран за снимане при ниска осветеност, с ISO светлочувствителност 40 000 ¬¬– разширяема до ISO 102 400 – и мощна система Dual Pixel CMOS AF, новият EOS RP разрешава на фотографите да снимат решително даже на мрачно (експозиционно число до -5 EV).

С акцент върху постигането на оптимално качество на изображението напряко от фотоапарата, DLO (цифрово усъвършенстване на обектива) фотоапаратът ползва промяна към всички RF обективи и към до пет EF обектива, в случай че са регистрирани във фотоапарата. За задачите на спомагателната обработка EOS RP предлага последно потомство CR3 14-битов RAW формат, както и стилен RAW формат – CRAW, който ви разрешава да пестите към 40% от размера на общоприетите RAW файлове. Това усилва броя на изображенията, които могат да се запазят в карта памет, като в същото време резервира опциите за снимане в режим RAW. При потребност от неотложно редактиране изображенията могат да се обработват във фотоапарата посредством функционалността „ Творческа помощ “ – набор от филтри, резултати и настройки, които улесняват постигането на стремежи резултат за незабавно шерване в обществените мрежи.
EOS жанр без компромис
Преносим и удобен, EOS RP през днешния ден е най-лекият и ценоводостъпен пълнокадров дигитален фотоапарат със сменяеми обективи от Canon. С тегло без обектив от едвам 485 g, този фотоапарат е съвършен за пътешестване, когато размерите и тежестта са от първостепенна значимост. Проектиран за снимане в разнообразни обстановки, фотоапаратът употребява корпус от магнезиева сплав и високопрецизни външни съставни елементи, в това число уплътнения, които обезпечават резистентност на прахуляк и влага.

Универсалният EOS RP е оборудван с мощна система Dual Sensing IS, която компенсира заклащането на фотоапарата при снимане без статив, и с режим за тихо снимане, когато е нужна поверителност. Честотата на серия от фотоси до 5 fps (или 4 fps със „ Следящ AF “) и гнездото за UHS-II карта обезпечават безграничен буфер при снимане в режим JPEG или RAW – задоволително за снимане на динамични подиуми при пътешестване. Познатият EOS жанр на работа на EOS RP е елементарен, подсъзнателен и комфортен с гъвкавостта на персонализируемите контроли, режимите за сцена и графичния интерфейс на менюто – идеално за адаптиране към разнообразни равнища на умения при снимане на фотоси или видео.

Добре проектираният захват жанр EOS, 7,5-сантиметровият преносим сензорен екран с висока резолюция и OLED електронният визьор (тип 0,39) обезпечават вдъхновяващо ръководство от ново потомство с цялостно креативно композиране на фотографията и сензорни контроли – от настройките от менюто до точката за фокусиране. EOS RP е съчетаем с редица EOS аксесоари, в това число разширителната дръжка (грип) EG-E1 – която също излиза на пазара през днешния ден – за спомагателен комфорт и светкавицата Canon Speedlite 470EX-AI с функционалност за автоматизирано пресмятане на ъгъла на отражение – AI bounce (на пазара от февруари 2018 г.).


Фокус върху всеки подробност
EOS RP е с праволинеен автофокус с помощта на системата Dual Pixel CMOS AF, предлагаща най-високата скорост на автоматизирано фокусиране в света от 0,05 секунди и акуратност до 4779 избираеми AF позиции в необятна зона от фрагмента до 88% х 100%. Електронният визьор (EVF) на EOS RP – с 2,36 милиона точки и почти 100% покритие на сцената – разрешава снимане на страхотни фотоси и преглеждането им в сложни условия и при слаба светлина.

Функцията „ Touch & Drag AF ”(автофокус с допиране и плъзгане) е един от четирите метода, които улесняват ръководството на зоната за фокусиране, до момента в който композирате фотографията посредством визьора или просто посредством допиране на LCD екрана. За снимане на впечатляващи портрети, функционалността “Eye AF ” (автофокус с различаване на очи) с непрестанно следене концентрира очите на обектите в режим „ Face Detect mode “ (разпознаване на лица ) и улеснява постигането на професионални резултати и висока рязкост при всяко натискане на спусъка. Независимо дали снимате движещи се обекти в фотоси или във видео, EOS RP може да наблюдава обекта непрестанно, с цел да реагира на динамичността на сцената. За по-голяма дълбочина на рязкост при снимане в макрорежим, функционалността за чеп на фокуса разрешава реализиране на впечатляващ диапазон на фокуса и оптималната рязкост.

С едно натискане на спусъка функционалността снима серия от фотоси с няколко автоматизирано заложени позиции на фокуса. След това можете да употребявате софтуера Digital Photo Professional за PC или Mac, с цел да композирате диапазона на фокуса и да постигнете изображение с мечтаната дълбочина на рязкост. Режимът „ AF в дребна точка “ обезпечава точно фокусиране при снимане на макроснимки. Другите налични AF режими включат „ AF с различаване на лица “, „ 1-точков AF “, „ Разширен AF “ и „ Зонов AF “, които обезпечават еластичност при снимане на разнообразни обекти.
Снимайте, споделяйте и останете свързани
Благодарение на интелигентната Bluetooth и Wi-Fi съгласуваност за снимане и шерване, EOS RP разрешава на потребителите да ръководят фотоапарата от своите смарт устройства, с цел да снимат изображения или видео от отдалеченост посредством Wi-Fi. Това е доста потребно, когато задачата е да не се тормози обекта или да се реализира избран креативен резултат, като да вземем за пример при наблюдаване на животни или за реализиране на отдалечена и неповторима позиция от центъра на действието при спортни събития.

След като бъде изтеглено, приложението Canon Connect дава цялостен надзор върху настройките на фотоапарата, изображение в действително време и даже опция за „ пробуждане “ на фотоапарата отдалечено посредством Bluetooth. Когато е обвързван със съвместими устройства iOS или Android, EOS RP може да запаметява GPS координати в изображенията, като разрешава на пътуващите фотографи да пазят информация за местата, които са посетили. За елементарно шерване по време на път, EOS RP може автоматизирано да синхронизира изображения със смарт устройство, както и да трансферира RAW данни към приложението Canon DPP Express за редактиране посредством мобилно устройство.

Записвайте висококачествено 4K видео по време на път
EOS RP дава независимост и благоприятни условия на видеографите, които се нуждаят от стилен и елементарен за потребление фотоапарат с благоприятни условия запис на видео. Със своя процесор DIGIC 8 фотоапаратът EOS RP може да записва видео с резолюция до 4K при 25 кад/сек и с резолюция Full HD при 60 кад/сек. С функционалности като „ 4K time lapse video ” (4K видео от поредни кадри), „ Снимане през заложен период “, „ Следящ AF за видео “ и „ Запис на HDR видео “, фотоапаратът разрешава на потребителите да записват видео от динамични подиуми и постепенно протичащи дейности, както и да реализират уголемен динамичен диапазон на изображението.

Технологията Dual Pixel CMOS AF подсигурява точно фокусиране и различаване на лица, а функционалността за цифрова стабилизация на изображението за видео, обезпечава 5-осово стабилизиране на облика, с цел да компенсира заклащането на фотоапарата, когато се записва без статив. Портовете за микрофон и слушалки разрешават запис и прослушване на аудиото в действително време, а преносимият сензорен екран улеснява снимането от разнообразни ъгли.

Функцията „ Кратка видеосцена “ е елементарен метод за основаване на видеоразказ от пътешестване, комбинирайки записи с дължина 4, 6 или 8 секунди в систематизиран обзор от запаметяващи се моменти и подиуми. Лесният за ръководство видеокодек разрешава бърз развой за редактиране и понижен размер на файловете за предпазване.
Пълнокадрово снимане през днешния ден, възползване от преимуществата на бъдещите RF обективи на следващия ден
Canon през днешния ден удостоверява дълготрайната си тактика за развиване на наскоро показаните EOS R система и RF байонет, обявявайки създаването на шест обектива за пълнокадрови датчици, които ще излязат на пазара през 2019 година, с цел да се означи достигането на 140 милиона броя в производството на EF и RF обективи. Новите обективи ще дават отговор на потребностите на всеки консуматор – от напреднали фенове до професионални фотографи и видео оператори, всички в гонене на съвършената фотография.
Разработени на основата на дългогодишния опит на Canon в производството на обективи, тази гама ще разшири границите на креативната снимка с помощта на новите свръхсъвременни оптични детайли и усъвършенстваната обработка на изображението при снимане на фотоси и видео.RF 85mm F1.2L USM е обектив със среднo фокусно разтояние и огромен отвор на блендата, предлагащ оптималната продуктивност за напреднали и професионални фотографи.RF 85mm F1.2L USM DS, с технологията „ Defocus Smoothing “, е неповторим високопроизводителен обектив, предлагащ композиция от красиво безпрепятствено, разфокусирано предно и фоново боке и необятен отвор на блендата за основаване на спиращи дъха портрети.RF 24-70mm F2.8L IS USM е високопроизводителен, общоприет вариообектив за експерти и фотолюбители – съвършен за снимане на портрети, пейзажи, документални филми или сватби.RF 15-35mm F2.8L IS USM е съвършен за разнообразни жанрове, в това число архитектура, интериор или пейзажи, предлагайки необятен ъгъл на снимане и отвор на блендата, събрани в един обектив.RF 70-200mm F2.8L IS USM е петият обектив, който сега се създава и е наложителен за всеки професионален фотограф, снимащ сватби, спорт или дива природа. Той е превъзходен широкоприложим, светлочувствителен телеобектив със приблизително телефокусно разтояние.И най-после е обективът RF 24-240mm F4-6.3 IS USM – съвършеният сателит при пътешестване – удобен по мярка и по качества. Този обектив с общо предопределение за напреднали фенове фотографи или видеографи предлага необятен диапазон на фокусното разстояние за снимане на невероятни фотоси.
За повече информация по отношение на системата EOS R и тактиката на Canon за RF гнездото за обективи вижте http://www.canon.bg/cameras/eos-rp/.
EOS RP – съществени характерности:
• 26,2-мегапикселов пълнокадров CMOS датчик
• Леко тяло с корпус от магнезиева сплав
• Технология Dual Pixel CMOS AF
• 4K видео
• Процесор DIGIC 8
• Три адаптера EF-EOS R (опция), позволяващи съгласуемост с EF и EF-S обективи
• Wi-Fi и Bluetooth
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР