Бюджетният дефицит на САЩ за фискалната 2019 г. вече надхвърли

...
Бюджетният дефицит на САЩ за фискалната 2019 г. вече надхвърли
Коментари Харесай

Бюджетният дефицит на САЩ вече задмина стойностите за цялата изминала година

Бюджетният недостиг на Съединени американски щати за фискалната 2019 година към този момент надвиши индикатора за цялата минала година, оповестиха от Министерството на финансите, представени от Bloomberg. Разликата сред разноските и приходите набъбна до 866,8 милиарда $ през първите 10 месеца на фискалната година, което съставлява растеж от 27% по отношение на същия интервал година по-рано, сочи отчет на отдела.

"През юли бюджетният недостиг на Съединени американски щати е бил в размер на 119,7 милиарда $ по отношение на 76,9 милиарда $ година по-рано, защото през този месец нямаше съществени периоди за дължимия корпоративен или самостоятелен налог ", се споделя в известие, приложено към отчета.

Миналогодишният недостиг възлиза на 779 милиарда $. Приходите са се нараснали с 3% през фискалната година, която стартира на 1 октомври, а разноските скочиха с 8 на 100. Наложените от администрацията на Доналд Тръмп цени са спомогнали за близо двойно нарастване на средствата от митнически такси до 57 милиарда $ за интервала.

Очаква се годишният бюджетен недостиг на Съединени американски щати да продължи да нараства и да надвиши прага от 1 трилион $ през 2022 година, съгласно Бюджетната работа към Конгреса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР