Бюджетната комисия в парламента одобри закупуването на нова бойна техника

...
Бюджетната комисия в парламента одобри закупуването на нова бойна техника
Коментари Харесай

Бюджетната комисия одобри закупуването на нова бойна техника за българската армия

Бюджетната комисия в Народното събрание утвърди закупуването на нова бойна техника за българската войска.
Прочетете още
Предложението, което през вчерашния ден беше гласувано и от водещата комисия по защита, показа отрасловият министър Тодор Тагарев:

" Военни машини с връзки и системи за бойно ръководство, с тренажори, подготовка на хората, логистично обезпечаване, артилерийски муниции и управляемо ракетно въоръжение за тях. Самите машини на база " Страйкър " са 183 броя от 6 разнообразни типа в най-различни конфигурации и са такива, каквито сега придобива американската войска. Освен това имаме 15 спомагателни машини ".

Председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев добави, че в диалог с финансовия министър Асен Василев е получил уверението, че нужните средства са налични в хазната.

Комисията утвърди и промени в бюджета на Здравната каса, с които влизането на новата методика за закупуване на медикаменти за онкоболните се отсрочва за февруари следващата година, изясни вносителят доктор Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС:

" Основната цел е да не се позволява корист с обществени средства във връзка с разноските за медикаменти, най-много за онкоболни ".

Тъй като текстовете са напълно къси най-вероятно в пленарна зала ще бъдат гласувани на две четения поредно. Това ще бъде препоръчано в отчета на бюджетната комисия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР