Бюджетната комисия подкрепи по принцип увеличението на възнагражденията на работещите

...
Бюджетната комисия подкрепи по принцип увеличението на възнагражденията на работещите
Коментари Харесай

Бюджетната комисия подкрепи по принцип увеличението на заплатите в Спешна помощ и РЗИ

Бюджетната комисия поддържа по принцип нарастването на възнагражденията на работещите в Спешна помощ и РЗИ с 36 млн. лева Това стана по време на днешното съвещание на комисията, на което се разглеждаше на второ четене държавният бюджет за 2023 година, част от който е и финансовата рамка на Министерството на здравеопазването.

Парите обаче няма да дойдат , каквото беше предлагането на ГЕРБ, а от централния бюджет, по предложение на Министерството на финансите.

Решението беше взето без диспути, защото по предложение на ръководителя на комисията Йордан Цонев причините на парламентарните групи по направените оферти сред първо и второ четене на Държавния бюджет 2023 бяха оставени за гласуването в зала.

Припомняме, че излязоха с решение да продължат с протестните дейности от на следващия ден, в случай че през днешния ден настояванията им не бъдат утвърдени от Бюджетната парламентарна комисия.

„ Синдикат „ Защита “  внесе оферти до всички парламентарни групи с претенции за спомагателни 23 милиона лв. в Държавния бюджет 2023 да бъдат обезпечени средства за нарастване на съществени работни заплати на заетите в незабавните центрове и за „ Издръжка “,  в това число и за нарастване на средствата за храна “, прецизираха синдикалистите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР