Бюджетът за здравеопазване за 2020 г. ще бъде разгледан следващата

...
Бюджетът за здравеопазване за 2020 г. ще бъде разгледан следващата
Коментари Харесай

Ръстът на разходите за здраве за 2020 г. ще бъде около 500 млн. лева

Бюджетът за опазване на здравето за 2020 година ще бъде прегледан идната седмица в Министерски съвет, само че при всички случаи мога да заявя, че растежът на разноските за опазване на здравето ще бъде към 500 млн. лв.. Това разгласи здравният министър Кирил Ананиев по време на откриването на новия компютърен томограф в отделението по диализно лекуване в МБАЛ – Добрич.

"Само растежът на средствата, планувани за Националната здравноосигурителна каса е към 395 млн. лева Ръст има и в бюджета на министерството, посредством който ще се обезпечи резистентност на спомагателните разноски, които бяха направени от държавното управление през тази година. По бюджета на здравното министерство се плануват средства и за дейностите по трансплантация, както и за осъществяване на проучвания с NAT технология, като съответните числа ще бъдат известни след дефинитивно приемане на бюджета ", сподели Ананиев.

Министърът беше безапелационен, че министерството влага в инсталация и техника, с цел да бъдат държавните лечебни заведения конкурентоспособни и да подсигуряват на българските жители навременни и качествени диагностика и лекуване, съответстващи на най-високите стандарти в актуалната медицина.

„ За качеството на здравната помощ, апаратурната и кадрова обезпеченост свидетелстват четирите отлични акредитационни оценки, които МБАЛ – Добрич е получила от основаването си като акционерно сдружение досега. Сигурен съм, че тази наклонност ще продължи и в бъдеще, тъй като имам вяра в хората, които работят тук. Зная, че вие обичате своята болница и своите пациенти, борите се за тяхното здраве и по този начин ще продължи и отсега нататък “, уточни министърът.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР