Бюджетът за подпомагане на домакинства на международни спортни състезания през

...
Бюджетът за подпомагане на домакинства на международни спортни състезания през
Коментари Харесай

Държавата запазва мащабите за финансиране за домакинства на спортни състезания

Бюджетът за подкрепяне на семейства на интернационалните спортни надпревари през 2023 година ще е 5 млн. лв., заяви министерството на спорта. Така се резервират рамките от последните години.

Централна роля ще имат лицензираните спортни организации, прецизират от министерството.

" Освен издигане на престижа на страната ни изгодите, които могат да се извлекат, са със обществена устременост - възстановяване и разширение на опциите за дейни занимания с мечтан тип спорт, опазване и повишение на обсега на спортуващите, и с икономическа - свързани с развиване на локалния бизнес и туризма ", се споделя в информацията.

От ММС прибавят, че отсега нататък ще може да се кандидатства освен за семейства на международни и европейски шампионати, международни купи, олимпийски, международни и европейски квалификации, само че и за международни и европейски училищен и академични шампионати.

Наредбата е направена по този начин, че във всеки стадий на осъществяване на плана за домакинство министерството има опция да упражнява надзор върху федерацията, която провежда съответното домакинство, показват от ММС.

Тази година България ще е хазаин на разнообразни спортни надпревари от висок сан, като следва да се посочи кои събития ще бъдат финансирани и с какви суми.

Банско ще провежда два старта от Световната купа по сноуборд за дами и за мъже на 21 януари (паралелен великански слалом) и на 22 януари (паралелен слалом). Курортът ще одобри от 24 до 26 март и международното състезание за младежи в паралелните дисциплини.

В края на август България ще одобри мачове от европейското по волейбол за мъже, като дуелите ще са във Варна.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР